Оставка ухапшеног потпредсједника УЕФА-е!

Европска фудбалска унија (УЕФА) саопштила је да је њен потпредседник Анхел Марија Виљар, који је ухапшен због сумње на корупцију, поднео оставку.

Фудбал 29.07.2017 | 18:00
Оставка ухапшеног потпредсједника УЕФА-е!
Виљар се повукао из УЕФА и ФИФА! Председник Фудбалског савеза Шпаније (РФЕФ) Анхел Марија Виљар поднео је оставку на места подпредседника европске и светске куће фудбала, након хапшења због сумње у корупцију.

УЕФА је навела да је Виљар у среду поднео оставку на место "потпредседника УЕФА и члана Извршног комитета и да она одмах ступа на снагу".

Виљар је одбацио дело за које се терети, а тренутно је у затвору у Шпанији. Оставку је поднео и на место старијег потпредседника ФИФА. Док је обављао функцију, био је најстарији од осморице потпредседника ФИФА.

Како се наводи, председник Европске куће фудбала Александар Чеферин прихватио је оставку и "захвалио му на дугогодишњем раду у европском фудбалу".

"С обзиром на судски поступак који се води у Шпанији, нећемо даље коментарисати", пише у саопштењу.

Председник Фудбалског савеза Шпаније Анхел Марија Виљар и његов син Горка ухапшени су прошле недеље због сумњи на неправилности у управљању Савезом, злоупотребу средстава, корупцију и фалсификовање докумената. Виљар има 67 година.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар