Ostavka uhapšenog potpredsjednika UEFA-e!

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da je njen potpredsednik Anhel Marija Viljar, koji je uhapšen zbog sumnje na korupciju, podneo ostavku.

Fudbal 29.07.2017 | 18:00
Ostavka uhapšenog potpredsjednika UEFA-e!
Viljar se povukao iz UEFA i FIFA! Predsednik Fudbalskog saveza Španije (RFEF) Anhel Marija Viljar podneo je ostavku na mesta podpredsednika evropske i svetske kuće fudbala, nakon hapšenja zbog sumnje u korupciju.

UEFA je navela da je Viljar u sredu podneo ostavku na mesto "potpredsednika UEFA i člana Izvršnog komiteta i da ona odmah stupa na snagu".

Viljar je odbacio delo za koje se tereti, a trenutno je u zatvoru u Španiji. Ostavku je podneo i na mesto starijeg potpredsednika FIFA. Dok je obavljao funkciju, bio je najstariji od osmorice potpredsednika FIFA.

Kako se navodi, predsednik Evropske kuće fudbala Aleksandar Čeferin prihvatio je ostavku i "zahvalio mu na dugogodišnjem radu u evropskom fudbalu".

"S obzirom na sudski postupak koji se vodi u Španiji, nećemo dalje komentarisati", piše u saopštenju.

Predsednik Fudbalskog saveza Španije Anhel Marija Viljar i njegov sin Gorka uhapšeni su prošle nedelje zbog sumnji na nepravilnosti u upravljanju Savezom, zloupotrebu sredstava, korupciju i falsifikovanje dokumenata. Viljar ima 67 godina.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar