Чувати добар однос са Србијом

Копредседавајући српског кокуса у Представничком дому америчког Конгреса Тед По каже да САД не смеју да дозволе да им Русија поквари односе са Србијом.

Свијет 27.07.2017 | 12:34
Чувати добар однос са Србијом
Овај конгресмен из Тексаса је рекао да је Србија на путу успешних евроатлантских интеграција, и да на том путу нема никог ко је снажније подржава од САД, преноси данас "Глас Америке".

Конгресмен По је у Представничком дому одржао краће излагање о односима САД и Србије, али и обележавању годишњице мисије "Халијард", у оквиру које је током Другог светског рата са територије окупиране Србије спасено 500 америчких пилота.

Он је нагласио да се пријатељство из тог периода, али и периода Првог светског рата, наставило, и да данас "Србија и САД раде заједно да очувају узајамну безбедност".

Међутим, такође је навео да је руска пропаганда у Србији снажна и изразито против Запада, тако да - како је истакао - "САД морају да буду обазриве и не дозволе да Кремљ отрује наше односе са Србијом".

Излагању конгресмена Теда Поа у Представничком дому присуствовао је и амбасадор Србије у Вашингтону Ђерђ Матковић, напомиње "Глас Америке".

Извор: Информер

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А И Ви,

27.07.2017 11:25

Не мозете командовати ,кога цу да изаберем за пријатеља

ОДГОВОРИТЕ