Čuvati dobar odnos sa Srbijom

Kopredsedavajući srpskog kokusa u Predstavničkom domu američkog Kongresa Ted Po kaže da SAD ne smeju da dozvole da im Rusija pokvari odnose sa Srbijom.

Svijet 27.07.2017 | 12:34
Čuvati dobar odnos sa Srbijom
Ovaj kongresmen iz Teksasa je rekao da je Srbija na putu uspešnih evroatlantskih integracija, i da na tom putu nema nikog ko je snažnije podržava od SAD, prenosi danas "Glas Amerike".

Kongresmen Po je u Predstavničkom domu održao kraće izlaganje o odnosima SAD i Srbije, ali i obeležavanju godišnjice misije "Halijard", u okviru koje je tokom Drugog svetskog rata sa teritorije okupirane Srbije spaseno 500 američkih pilota.

On je naglasio da se prijateljstvo iz tog perioda, ali i perioda Prvog svetskog rata, nastavilo, i da danas "Srbija i SAD rade zajedno da očuvaju uzajamnu bezbednost".

Međutim, takođe je naveo da je ruska propaganda u Srbiji snažna i izrazito protiv Zapada, tako da - kako je istakao - "SAD moraju da budu obazrive i ne dozvole da Kremlj otruje naše odnose sa Srbijom".

Izlaganju kongresmena Teda Poa u Predstavničkom domu prisustvovao je i ambasador Srbije u Vašingtonu Đerđ Matković, napominje "Glas Amerike".

Izvor: Informer

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

A I Vi,

27.07.2017 11:25

Ne mozete komandovati ,koga cu da izaberem za prijatelja

ODGOVORITE