ЛЕ: Звездин тим за Спарту је сљедећи...

Ту је Милић, ту су и два појачања! Црвено-бели у стандардној формацији 4-2-3-1.

Фудбал 27.07.2017 | 13:15
ЛЕ: Звездин тим за Спарту је сљедећи...
Чуће се препознатљив поклич са трибина: „Ајмо, ајде - сви у напад“. Навијачи ће тражити брзи гол, можда и кренути пут Маракане убеђени да је дошло време да Звездино дете у лику Луке Аџића заблиста на европској сцени.

Све су то легитимни захтеви, можда и рационални, али у највећем изазову у досадашњој каријери Владан Милојевић ће остати доследан себи. Са три персоналне промене, али са идентичном физиономијом тима ће сачекати чешког великана. Да поједноставимо: Црвена звезда ће као у свим такмичарским мечевима у овој сезони бити поређана у формацију 4-2-3-1.

Највећа дилема била је везана за крилну позицију, после спознаје да је Славољуб Срнић сам себе елиминисао за сутрашњи спектакл. Као природна замена наметнуо се млади и талентовани Лука Аџић.

Имао је и више него пристојно издање против Радничког, украшено асистенцијом ка Пешићу... Међутим, тркачки и тактички савршена екипа Спарте која је крцата физички јаким играчима, вероватно је утицала да Милојевић остави Аџића на клупу. А да предност да много искуснијем Милићу... Поменути Аџић и Немања Радоњић требало би да буду адути са клупе.

Остало је у манверу све познато. Сви ће очекивати још једну војничку партију БранкаЈовичића, још један доказ да је Мичел Доналд оставио лош период иза себе... Трозубац у маневру употпуниће Гелор Канга. Он је пратио тренд комплетне екипе и ишао узлазном линијом. Био је инспирисан и против Радничког и против Иртиша, али Делије чекају његов сјај у утакмицама високог ризика баш као што је ова.

Сваку грешку дефанзиваца Спарте вребаће Ричмонд Боаћи. Биће му много лакше ако буде имао адекватну помоћ поменутог Канге и Бразилца Рикаридња.... Доскорашњи играч Шерифа је разочарао овог лета, али у стручном штабу Црвене звезде му верују. Понављају да знања није спорно, али јесте спрема Рикаридња.

Када се говори о позитивним детаљима Звездиних летњих издања апострофира се тактичка дисциплина у последње две утакмице. Због тога је Владан Милојевић био на слатким мукама, јер две промене у дефанзивном квартеру у мечу против оваквог ривала могу да буду јако ризичне.
„Појачања су спремна, али можда још нису схватила нашу филозофију игре“, рекао је на конференцији за медије тренер црвено-белих Владан Милојевић алудирајући на статусРадоњића, Борјана и Родића.

Ипак, репрезентативац Канаде је на званичном представљау, пре два дана, рекао да је спреман да брани. Можда још није „осетио“ екипу, али... Овог лета, због учешћа на Голд купу, има више утакмица у рукама од Дамира Кахримана. И врло вероватно ће заутези место на гол црти.

Постојала је дилема на позицији левог бека, али ће Родић ипак бити у стартних 11. Његов адут је висина и игра у дефанзиви…

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар