LE: Zvezdin tim za Spartu je sljedeći...

Tu je Milić, tu su i dva pojačanja! Crveno-beli u standardnoj formaciji 4-2-3-1.

Fudbal 27.07.2017 | 13:15
LE: Zvezdin tim za Spartu je sljedeći...
Čuće se prepoznatljiv poklič sa tribina: „Ajmo, ajde - svi u napad“. Navijači će tražiti brzi gol, možda i krenuti put Marakane ubeđeni da je došlo vreme da Zvezdino dete u liku Luke Adžića zablista na evropskoj sceni.

Sve su to legitimni zahtevi, možda i racionalni, ali u najvećem izazovu u dosadašnjoj karijeri Vladan Milojević će ostati dosledan sebi. Sa tri personalne promene, ali sa identičnom fizionomijom tima će sačekati češkog velikana. Da pojednostavimo: Crvena zvezda će kao u svim takmičarskim mečevima u ovoj sezoni biti poređana u formaciju 4-2-3-1.

Najveća dilema bila je vezana za krilnu poziciju, posle spoznaje da je Slavoljub Srnić sam sebe eliminisao za sutrašnji spektakl. Kao prirodna zamena nametnuo se mladi i talentovani Luka Adžić.

Imao je i više nego pristojno izdanje protiv Radničkog, ukrašeno asistencijom ka Pešiću... Međutim, trkački i taktički savršena ekipa Sparte koja je krcata fizički jakim igračima, verovatno je uticala da Milojević ostavi Adžića na klupu. A da prednost da mnogo iskusnijem Miliću... Pomenuti Adžić i Nemanja Radonjić trebalo bi da budu aduti sa klupe.

Ostalo je u manveru sve poznato. Svi će očekivati još jednu vojničku partiju BrankaJovičića, još jedan dokaz da je Mičel Donald ostavio loš period iza sebe... Trozubac u manevru upotpuniće Gelor Kanga. On je pratio trend kompletne ekipe i išao uzlaznom linijom. Bio je inspirisan i protiv Radničkog i protiv Irtiša, ali Delije čekaju njegov sjaj u utakmicama visokog rizika baš kao što je ova.

Svaku grešku defanzivaca Sparte vrebaće Ričmond Boaći. Biće mu mnogo lakše ako bude imao adekvatnu pomoć pomenutog Kange i Brazilca Rikaridnja.... Doskorašnji igrač Šerifa je razočarao ovog leta, ali u stručnom štabu Crvene zvezde mu veruju. Ponavljaju da znanja nije sporno, ali jeste sprema Rikaridnja.

Kada se govori o pozitivnim detaljima Zvezdinih letnjih izdanja apostrofira se taktička disciplina u poslednje dve utakmice. Zbog toga je Vladan Milojević bio na slatkim mukama, jer dve promene u defanzivnom kvarteru u meču protiv ovakvog rivala mogu da budu jako rizične.
„Pojačanja su spremna, ali možda još nisu shvatila našu filozofiju igre“, rekao je na konferenciji za medije trener crveno-belih Vladan Milojević aludirajući na statusRadonjića, Borjana i Rodića.

Ipak, reprezentativac Kanade je na zvaničnom predstavljau, pre dva dana, rekao da je spreman da brani. Možda još nije „osetio“ ekipu, ali... Ovog leta, zbog učešća na Gold kupu, ima više utakmica u rukama od Damira Kahrimana. I vrlo verovatno će zautezi mesto na gol crti.

Postojala je dilema na poziciji levog beka, ali će Rodić ipak biti u startnih 11. Njegov adut je visina i igra u defanzivi…

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar