Да ли је Жозе одустао од Перишића?!

Јунајтед спремио 50. 000. 000 евра за Форсберга! Португалац би да што пре реши питање левог крила.

Фудбал 29.07.2017 | 10:00
Да ли је Жозе одустао од Перишића?!
Месецима уназад Иван Перишић фигурира као једно од главних појачања Манчестер јунајтеда овог лета, али Интер не посустаје у намери да одличног хрватског офанзивца задржи и после лета. Изгледа да је и Жозеу Мурињу више дојадило да гледа пренемагање Пјера Аузилија и његових сарадника, те стално ценкање око цене, која од почетка лета стално расте у распону између 45.000.000 и 60.000.000 евра. Због тога је Португалац одлучио да промени курс и велики новац уложи у куповину Лајпцигове златне коке - Емила Форсберга!

Према сазнањима најпознатијег и најутицајнијег стокхолмског дневног листаАфтонбладет, Манчестер јунајтед је спремио чак 50.000.000 евра у Форсбергову куповину. Повезница у овом трансферу требало би да буде агент Хасан Четинкаја, који је такође заступник и Јунајтедовог новајлије и Форсберговог саиграча у репрезентацији Шведске, Виктора Линделефа. 

Четинкаја је, иначе, огорчен на управу Лајпцига зато што не жели да пусти левокрилног Швеђанина да напусти клуб овог лета, упркос томе што се многи интересују за Форсберга. 

"Не могу да схватим њихово арогантно понашање. Питам се одакле им дозвола да уништавају Емилов сан", изјавио је Турчин за Афтобладет недавно. 

Мурињу се, наиме, јако свиђају Форсбергови квалитети, а квалитет потврђују и статистички подаци и резултати недавно завршене анкете у Немачкој. Форсберг је изабран за шестог најбољег играча Бундеслиге, и то у сезони када је Лајпциг одвео на другу позицију и Лигу шампиона са осам голова и чак двадесет и две асистенције! 

Јунајтеду је позиција левог крила дефицитарна и управо је то позиција коју Мурињо жели да попуни што пре. Перишић је био први избор, али сада су погледи усмерени ка Лајпцигу. Иако је Хрват и даље играч каквог Мурињо жели у клубу - одмах. 

У овом тренутку Џеси Лингард и Ешли Јанг су једини играчи у Јунајтеду чија је природна позиција управо на левом крилу. Додуше, Јанг је све ближе одласку са Олд Трафорда, што и јесте јасан сигнал за Јунајтед да доведе замену. Лево крило, по потреби, могу да играју иМхитарјан, Марсијал и Мата, али Мурињо хоће правог човека за ту позицију. 

Сада ће тек да се закува...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар