Da li je Žoze odustao od Perišića?!

Junajted spremio 50. 000. 000 evra za Forsberga! Portugalac bi da što pre reši pitanje levog krila.

Fudbal 29.07.2017 | 10:00
Da li je Žoze odustao od Perišića?!
Mesecima unazad Ivan Perišić figurira kao jedno od glavnih pojačanja Mančester junajteda ovog leta, ali Inter ne posustaje u nameri da odličnog hrvatskog ofanzivca zadrži i posle leta. Izgleda da je i Žozeu Murinju više dojadilo da gleda prenemaganje Pjera Auzilija i njegovih saradnika, te stalno cenkanje oko cene, koja od početka leta stalno raste u rasponu između 45.000.000 i 60.000.000 evra. Zbog toga je Portugalac odlučio da promeni kurs i veliki novac uloži u kupovinu Lajpcigove zlatne koke - Emila Forsberga!

Prema saznanjima najpoznatijeg i najuticajnijeg stokholmskog dnevnog listaAftonbladet, Mančester junajted je spremio čak 50.000.000 evra u Forsbergovu kupovinu. Poveznica u ovom transferu trebalo bi da bude agent Hasan Četinkaja, koji je takođe zastupnik i Junajtedovog novajlije i Forsbergovog saigrača u reprezentaciji Švedske, Viktora Lindelefa. 

Četinkaja je, inače, ogorčen na upravu Lajpciga zato što ne želi da pusti levokrilnog Šveđanina da napusti klub ovog leta, uprkos tome što se mnogi interesuju za Forsberga. 

"Ne mogu da shvatim njihovo arogantno ponašanje. Pitam se odakle im dozvola da uništavaju Emilov san", izjavio je Turčin za Aftobladet nedavno. 

Murinju se, naime, jako sviđaju Forsbergovi kvaliteti, a kvalitet potvrđuju i statistički podaci i rezultati nedavno završene ankete u Nemačkoj. Forsberg je izabran za šestog najboljeg igrača Bundeslige, i to u sezoni kada je Lajpcig odveo na drugu poziciju i Ligu šampiona sa osam golova i čak dvadeset i dve asistencije! 

Junajtedu je pozicija levog krila deficitarna i upravo je to pozicija koju Murinjo želi da popuni što pre. Perišić je bio prvi izbor, ali sada su pogledi usmereni ka Lajpcigu. Iako je Hrvat i dalje igrač kakvog Murinjo želi u klubu - odmah. 

U ovom trenutku Džesi Lingard i Ešli Jang su jedini igrači u Junajtedu čija je prirodna pozicija upravo na levom krilu. Doduše, Jang je sve bliže odlasku sa Old Traforda, što i jeste jasan signal za Junajted da dovede zamenu. Levo krilo, po potrebi, mogu da igraju iMhitarjan, Marsijal i Mata, ali Murinjo hoće pravog čoveka za tu poziciju. 

Sada će tek da se zakuva...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar