Сад патимо, али се вара свако ко мисли да је изгубљено!

Марко Јанковић о узроцима пораза од Олимпијакоса, атмосфери у Атини и начину игре Партизана.

Фудбал 29.07.2017 | 09:00
Сад патимо, али се вара свако ко мисли да је изгубљено!
Тужни поглед из Хумске улице. Није остало превише детаља за понос играчима Партизана. Додуше, ни за критику. Јер Олимпијакос је - једноставно - бољи.

То је за српског првака болно, а за његове навијаче иритирајуће сазање, исказано у форми резултата (1:3), који је, руку на срце, могао да буде повољнији после опредељења тренера Мирослава Ђукића да заигра нападачки. Последично томе и ризично.

Није успео.

„Остаје жал што нисмо остварили бољи резултат. Били смо у неким тренуцима бољи ривал, стискали противника, али Олимпијакос је показао још једном да је квалитетна екипа која је све то издржала“, сумира утиске Марко Јанковић, асистент за изједначујући гол Леандреа Тавамбе, који је пробуидио наду Гробара да Атињани могу да падну. „Шансе које смо стварали морали смо да искористимо, против овакве екипе немаш много простора. Они су прави показатељ. Играли су чврсто у одбрани и из три контранапада дали нам три гола. Трећи гол је недопустив и то ће нам представљати велики проблем у реваншу. Лакше би нам било да је остало 1:2“.

Опште је мишљење да је деснокрилни везиста био понајбољи појединац Партизана у вечери у којој су индивидуалнуи пропусти његових колега из средњег реда, пре свих Евертона, оставили одбрану домаћина на милост и немилост нападачима Олимпијакоса.

„Сад нам остаје да анализирамо грешке и извучемо поуке из свега, а у оваквој утакмици је сваки детаљ важан: искуство, концентрација, спремност… У супротном, противник те кажњава чим добије мало простора“.

Шансе за пролаз у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона малтене не постоје, али...

„У Атину идемо да пробамо да остваримо позитиван резултат. Свако ко мисли да је изгубљено, вара се. Реално стање је да је пред нама много тежак посао пред пуним трибинама стадиона Караискакис. Не само да ће и они бити појачани навијачима већ и додатно мотивисани. То је фудбал. У крајњем случају, ако не дај Боже не прођемо, та утакмица нам може служити као додатни тест за следећег европског противника“.

Пре пута у Атину, црно-бели имају обавезу да у Суперлиги наставе у ритму с премијере. Наредни ривал је Јавор (субота, 19.00, ТВ Арена спорт 1).

„Сад мирне главе морамо да уђемо у меч другог кола. Данас одмарамо, патимо и консолидујемо се. Сутра је већ нови дан и време за нове победе“.

А од недеље креће припрема реванша, заказног за 2. јул у Пиреју.

„На њиховом стадиону нас чека пакао! То је њихова прва утакмица ове сезоне на домаћем терену и попуњеност стадиона ће бити 99 процената. Трибине су одмах поред терена, стадион је акустичан. Не смемо да подлегнемо атмосфери, притиску, нити да се уплашимо. Грци су фанатици, а поготово што смо ми највећи ривал њиховог братског клуба из Београда, а притом и братски клуб са ПАОК-ом. Ми смо Партизан и тамо идемо да покажемо да знамо да играмо фудбал и да смо достојан противник на терену највећих фудбалских клубова“, допунио је Марко Јанковић, који се управо из Олимпијакоса прошлог лета вратио у Партизан.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар