Sad patimo, ali se vara svako ko misli da je izgubljeno!

Marko Janković o uzrocima poraza od Olimpijakosa, atmosferi u Atini i načinu igre Partizana.

Fudbal 29.07.2017 | 09:00
Sad patimo, ali se vara svako ko misli da je izgubljeno!
Tužni pogled iz Humske ulice. Nije ostalo previše detalja za ponos igračima Partizana. Doduše, ni za kritiku. Jer Olimpijakos je - jednostavno - bolji.

To je za srpskog prvaka bolno, a za njegove navijače iritirajuće sazanje, iskazano u formi rezultata (1:3), koji je, ruku na srce, mogao da bude povoljniji posle opredeljenja trenera Miroslava Đukića da zaigra napadački. Posledično tome i rizično.

Nije uspeo.

„Ostaje žal što nismo ostvarili bolji rezultat. Bili smo u nekim trenucima bolji rival, stiskali protivnika, ali Olimpijakos je pokazao još jednom da je kvalitetna ekipa koja je sve to izdržala“, sumira utiske Marko Janković, asistent za izjednačujući gol Leandrea Tavambe, koji je probuidio nadu Grobara da Atinjani mogu da padnu. „Šanse koje smo stvarali morali smo da iskoristimo, protiv ovakve ekipe nemaš mnogo prostora. Oni su pravi pokazatelj. Igrali su čvrsto u odbrani i iz tri kontranapada dali nam tri gola. Treći gol je nedopustiv i to će nam predstavljati veliki problem u revanšu. Lakše bi nam bilo da je ostalo 1:2“.

Opšte je mišljenje da je desnokrilni vezista bio ponajbolji pojedinac Partizana u večeri u kojoj su individualnui propusti njegovih kolega iz srednjeg reda, pre svih Evertona, ostavili odbranu domaćina na milost i nemilost napadačima Olimpijakosa.

„Sad nam ostaje da analiziramo greške i izvučemo pouke iz svega, a u ovakvoj utakmici je svaki detalj važan: iskustvo, koncentracija, spremnost… U suprotnom, protivnik te kažnjava čim dobije malo prostora“.

Šanse za prolaz u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona maltene ne postoje, ali...

„U Atinu idemo da probamo da ostvarimo pozitivan rezultat. Svako ko misli da je izgubljeno, vara se. Realno stanje je da je pred nama mnogo težak posao pred punim tribinama stadiona Karaiskakis. Ne samo da će i oni biti pojačani navijačima već i dodatno motivisani. To je fudbal. U krajnjem slučaju, ako ne daj Bože ne prođemo, ta utakmica nam može služiti kao dodatni test za sledećeg evropskog protivnika“.

Pre puta u Atinu, crno-beli imaju obavezu da u Superligi nastave u ritmu s premijere. Naredni rival je Javor (subota, 19.00, TV Arena sport 1).

„Sad mirne glave moramo da uđemo u meč drugog kola. Danas odmaramo, patimo i konsolidujemo se. Sutra je već novi dan i vreme za nove pobede“.

A od nedelje kreće priprema revanša, zakaznog za 2. jul u Pireju.

„Na njihovom stadionu nas čeka pakao! To je njihova prva utakmica ove sezone na domaćem terenu i popunjenost stadiona će biti 99 procenata. Tribine su odmah pored terena, stadion je akustičan. Ne smemo da podlegnemo atmosferi, pritisku, niti da se uplašimo. Grci su fanatici, a pogotovo što smo mi najveći rival njihovog bratskog kluba iz Beograda, a pritom i bratski klub sa PAOK-om. Mi smo Partizan i tamo idemo da pokažemo da znamo da igramo fudbal i da smo dostojan protivnik na terenu najvećih fudbalskih klubova“, dopunio je Marko Janković, koji se upravo iz Olimpijakosa prošlog leta vratio u Partizan.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar