Анализа: Леонардо - шта ће бити с њим?!

Мамић одустао, жена неће 2. 200. 000 евра у Арабији, у игри и трећи клуб! Чекајући расплет. . .

Фудбал 28.07.2017 | 23:30
Анализа: Леонардо - шта ће бити с њим?!
Извесна елиминација из квалификација за Лигу шампиона убрзаће продају Леонарда да Силве Созе. Одлазак Бразилца из Партизана, практично, готова је ствар. Из више разлога. Црно-бели после пораза од Олимпијакоса, практично, немају шансе да остваре први такмичарски циљ овог лета, видело се у дуелу са Пирејцима да „број 42“ није за озбиљан европски фудбал и кад се на то дода његово хронично незадовољство статусом у клубу растанак је известан.

Питање је само коме ће Леонардо бити продат.

У овом тренутку фаворит за његов потпис је Ал Ахли из Џеде. Клуб из Судијске Арабије достабио је Партизану понуду вредну близу 4.000.000 евра на име обештећења и како она задовољава апетите људи у Хумској, поготово у овим околноситма, делује извесним да ће упалити зелено светло за одлазак.  

У том случају Леонардо би потписао уговор на две године и зарадио 2.200.000 евра на име сезонске плате. То би требало да буде довољно да убеди и своју супругу да се пресели у Саудијски Арабију, поготово што се шушка како је она била против тог трансфера. А да се чак ни његовом брату Алану (неколико дана тренирао у „Земунелу“) не иде у Џеду. За поменути новац - ипак - хоће.

Поготово што су јутрос медији из Ал Аина јавили да је истоимени клуб из Уједињених Арапских Емирата одустао од намере да ангажује Леонарда. Тренер Зоран Мамић није више заинтереосван за левокрилног везисту, услед намере да рехабилитује другог Бразилца из сопственог погона, Дугласа Матоса, скрајнутог у други план неко време и пријави њега за наставак такмичења у Лиги шампиона Азије, чиме би квота странаца за то такмичење била попуњена.

Додуше, постоји још једна понуда за Леонарда. Из Дубаија је, од тамошњег Ал Насра. Реч је о клубу који је недавно уместо српског стручњака Ивице Јовановића (истекао му уговор) ангажовао бившег италијанског селектора Ћезареа Пранделија. Он је јуче довео нашег голмана Владу Аврамова и ушао у трку за потпис Леонарда, али нуди мање новца Партизану од Ал Ахлија из Судијске Арабије.

Како кажу у Хумској 1, самом Леонарду се више свиђа живот у Дубаију, међутим, тамо би му плата била скромнија него у првопоменутом клубу.

Расплет се очекује ових дана.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар