Analiza: Leonardo - šta će biti s njim?!

Mamić odustao, žena neće 2. 200. 000 evra u Arabiji, u igri i treći klub! Čekajući rasplet. . .

Fudbal 28.07.2017 | 23:30
Analiza: Leonardo - šta će biti s njim?!
Izvesna eliminacija iz kvalifikacija za Ligu šampiona ubrzaće prodaju Leonarda da Silve Soze. Odlazak Brazilca iz Partizana, praktično, gotova je stvar. Iz više razloga. Crno-beli posle poraza od Olimpijakosa, praktično, nemaju šanse da ostvare prvi takmičarski cilj ovog leta, videlo se u duelu sa Pirejcima da „broj 42“ nije za ozbiljan evropski fudbal i kad se na to doda njegovo hronično nezadovoljstvo statusom u klubu rastanak je izvestan.

Pitanje je samo kome će Leonardo biti prodat.

U ovom trenutku favorit za njegov potpis je Al Ahli iz Džede. Klub iz Sudijske Arabije dostabio je Partizanu ponudu vrednu blizu 4.000.000 evra na ime obeštećenja i kako ona zadovoljava apetite ljudi u Humskoj, pogotovo u ovim okolnositma, deluje izvesnim da će upaliti zeleno svetlo za odlazak.  

U tom slučaju Leonardo bi potpisao ugovor na dve godine i zaradio 2.200.000 evra na ime sezonske plate. To bi trebalo da bude dovoljno da ubedi i svoju suprugu da se preseli u Saudijski Arabiju, pogotovo što se šuška kako je ona bila protiv tog transfera. A da se čak ni njegovom bratu Alanu (nekoliko dana trenirao u „Zemunelu“) ne ide u Džedu. Za pomenuti novac - ipak - hoće.

Pogotovo što su jutros mediji iz Al Aina javili da je istoimeni klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata odustao od namere da angažuje Leonarda. Trener Zoran Mamić nije više zaintereosvan za levokrilnog vezistu, usled namere da rehabilituje drugog Brazilca iz sopstvenog pogona, Duglasa Matosa, skrajnutog u drugi plan neko vreme i prijavi njega za nastavak takmičenja u Ligi šampiona Azije, čime bi kvota stranaca za to takmičenje bila popunjena.

Doduše, postoji još jedna ponuda za Leonarda. Iz Dubaija je, od tamošnjeg Al Nasra. Reč je o klubu koji je nedavno umesto srpskog stručnjaka Ivice Jovanovića (istekao mu ugovor) angažovao bivšeg italijanskog selektora Ćezarea Prandelija. On je juče doveo našeg golmana Vladu Avramova i ušao u trku za potpis Leonarda, ali nudi manje novca Partizanu od Al Ahlija iz Sudijske Arabije.

Kako kažu u Humskoj 1, samom Leonardu se više sviđa život u Dubaiju, međutim, tamo bi mu plata bila skromnija nego u prvopomenutom klubu.

Rasplet se očekuje ovih dana.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar