Јувентусов Годо...

Не може Матић, не може Џан - може Матуиди! Расплет на помолу.

Фудбал 30.07.2017 | 22:30
Јувентусов Годо...
Јувентусова потрага за централним везним играчом полако добиај обрисе комедије. Да ли је могуће да клуб таквог реномеа и финансијских могућности већ годину и кусур дана не може да доведе играча потребног профила у срцу везног реда?

Од прошлог лета траје бесомучна потрага за задњим везним који није класични тркач већ има и квалитет да из другог плана угрози противнички гол. Али којем је дефанзива ипак јача страна. Цело прошло лето је Јувентус покушавао да ангажује таквог играча.

Сањали су Матића, месецима преговарали са Витселом, покушавали са Матуидијем и на крају су извисили за Витсела у последњим минутима летње пијаце. Недовршен летњи посао, наставили су у јануару. Опет их је Витсел преварио, опет су извисили за остале жеље и на крају разочарали навијаче довођењем бескорисног Ринкона.

Иста потрага је настављена овог лета. После испитивања ситуације на тржишту, постало је јасно да неке мете попут Фабиња, Толисоа или Рената Санчеза нису права решења или нису реалне опције. Опет је Јуве почео да стеже обруч око Матића, указала се шанса када га јеКонте прецртао на припрмама, али цена од 45.000.000 евра је непремостива препрека. Јуве мора да одустане од Србин. А мораће и од Емреа Џана који је био опција Б. Како од доласка Кеите у Ливерпул по свему судећи нема ништа, тако нема ниста ни од одласкаЏана. Јувентусу је прескупо и плаћење клаузуле од 40.000.00 евра за Нознзија, тако да је опет у први план искочио Блез Матуиди.

Италијански медији данас јављају да је Јувентус потпуно променио курс и фокусирао се на Француза из Пари Сен Жермена. Јувентусови директори Паратићи и Марота су данас опет обновили контакте а француским клубом и играчем. Матуиди није тешка мета. Ушао је у последњу годину уговора, незадовољан је у Паризу и ако Јуве понуди добре услове око уговора, дговор је могућ у наредних неколико дана. Олакшавајућа околност је чињеница да Матуидија заступа Мино Рајола који је у идиличним односима са управом Јувентуса и посебно Павелом Недведом којем је био агент током целе каријере.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар