Juventusov Godo...

Ne može Matić, ne može Džan - može Matuidi! Rasplet na pomolu.

Fudbal 30.07.2017 | 22:30
Juventusov Godo...
Juventusova potraga za centralnim veznim igračom polako dobiaj obrise komedije. Da li je moguće da klub takvog renomea i finansijskih mogućnosti već godinu i kusur dana ne može da dovede igrača potrebnog profila u srcu veznog reda?

Od prošlog leta traje besomučna potraga za zadnjim veznim koji nije klasični trkač već ima i kvalitet da iz drugog plana ugrozi protivnički gol. Ali kojem je defanziva ipak jača strana. Celo prošlo leto je Juventus pokušavao da angažuje takvog igrača.

Sanjali su Matića, mesecima pregovarali sa Vitselom, pokušavali sa Matuidijem i na kraju su izvisili za Vitsela u poslednjim minutima letnje pijace. Nedovršen letnji posao, nastavili su u januaru. Opet ih je Vitsel prevario, opet su izvisili za ostale želje i na kraju razočarali navijače dovođenjem beskorisnog Rinkona.

Ista potraga je nastavljena ovog leta. Posle ispitivanja situacije na tržištu, postalo je jasno da neke mete poput Fabinja, Tolisoa ili Renata Sančeza nisu prava rešenja ili nisu realne opcije. Opet je Juve počeo da steže obruč oko Matića, ukazala se šansa kada ga jeKonte precrtao na priprmama, ali cena od 45.000.000 evra je nepremostiva prepreka. Juve mora da odustane od Srbin. A moraće i od Emrea Džana koji je bio opcija B. Kako od dolaska Keite u Liverpul po svemu sudeći nema ništa, tako nema nista ni od odlaskaDžana. Juventusu je preskupo i plaćenje klauzule od 40.000.00 evra za Noznzija, tako da je opet u prvi plan iskočio Blez Matuidi.

Italijanski mediji danas javljaju da je Juventus potpuno promenio kurs i fokusirao se na Francuza iz Pari Sen Žermena. Juventusovi direktori Paratići i Marota su danas opet obnovili kontakte a francuskim klubom i igračem. Matuidi nije teška meta. Ušao je u poslednju godinu ugovora, nezadovoljan je u Parizu i ako Juve ponudi dobre uslove oko ugovora, dgovor je moguć u narednih nekoliko dana. Olakšavajuća okolnost je činjenica da Matuidija zastupa Mino Rajola koji je u idiličnim odnosima sa upravom Juventusa i posebno Pavelom Nedvedom kojem je bio agent tokom cele karijere.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar