Ријека корак ближе Лиги шампиона!

За седам дана на "Рујевици" првак Хрватске имаће лепу прилику да обезбеди Лигу Европе и пласира се (бар) у плеј-оф за Лигу шампиона. Вешовић имао шансу за гол у финишу меча.

Фудбал 27.07.2017 | 11:15
Ријека корак ближе Лиги шампиона!
Фудбалери Ријеке, после прве титуле првака Хрватске у историји клуба, желе и први пласман у Лигу шампиона у историји клуба.

Од прошле вечери за корак су ближе том циљу, али и сигурној "Б" варијанти - осигураном пласману у Лигу Европе, уколико се испостави да ће ривал у наредној рунди бити претежак за хрватског представника.

Момци Матјажа Кека надиграли су вечерас у Салцбургу остављено мезимче аустријског милионера хрватског порекла, Дитера Матешића, који се у међувремену окренуо новим хобијима - Формули 1 и бундеслигашу, Ред Бул Салцбургу.

Ипак, у Истру неће вратити победу, због једног кикса у 49. минуту, који је шампион Аустрије успео да казни: Салцбург - Ријека 1:1 (0:1), што је резултат који додатно подгрева атмосферу пред реванш наредне среде на "Рујевици".

Ријека, за коју је на позицији левог крила играо бивши фудбалер Црвене звезде Марко Вешовић, морала је да поведе већ у 9. минуту, али се Марио Гаврановић није снашао у прилици у коју је ушао изнада, после правог "карамбола" пред голом домаћих.

Бразилац Ебер, који је летос стигао у Ријеку, тукао је волеј ударцем у 12. минуту и загрејао дланове Александера Валкеа, голмана који је имао среће у 25. минуту да ударац главом штопера Дарија Жупарића заврши поред гола.

Салцбург је у првом полувремену изгледао као "група грађана", а такав наступ казнио је Гавранић сјајним ударцем главом на центаршут Стефана Ристовског са десне стране у 30. минуту.

Тек тада су се пробудили домаћи, али је Симон Слуга укротио ударац јапанског везисте Такумија Минамина у 35. минуту.

Повратак из свлачионица није довео до повратка на претходни однос снага, напротив. Салцбург је диктирао темпо и већ у 49. минуту преко јужнокорејског нападача Хи-Чан Хванга успео да изједначи на 1:1.

Свему је претходила грешка гостију, који су изгубили лопту у "црвеној зони" и били брзо кажњени.

Овај погодак као да је "исекао" Кеков тим, који је остатак меча провео у дефанзиви и имао мнхого среће у 71. минуту када је Мунас Дабур лоше реаговао на идеалан центаршут Рајнолда Јаба са десне стране.

И овај погодак, као на дугме, променио је однос снага на терену.

Ријека је у последњих десет минута меча имала две озбиљне шансе за гол, међутим ударци Вешовића и Жупарића нису били прецизни.

Подсећамо, уколико елиминише Салцбург, Ријека ће обезбедити пласман у групној фази Лиге Европе и имати 180 минтуа до Лиге шампиона, али сасвим извесно против још јачег ривала од Ред Була...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар