Rijeka korak bliže Ligi šampiona!

Za sedam dana na "Rujevici" prvak Hrvatske imaće lepu priliku da obezbedi Ligu Evrope i plasira se (bar) u plej-of za Ligu šampiona. Vešović imao šansu za gol u finišu meča.

Fudbal 27.07.2017 | 11:15
Rijeka korak bliže Ligi šampiona!
Fudbaleri Rijeke, posle prve titule prvaka Hrvatske u istoriji kluba, žele i prvi plasman u Ligu šampiona u istoriji kluba.

Od prošle večeri za korak su bliže tom cilju, ali i sigurnoj "B" varijanti - osiguranom plasmanu u Ligu Evrope, ukoliko se ispostavi da će rival u narednoj rundi biti pretežak za hrvatskog predstavnika.

Momci Matjaža Keka nadigrali su večeras u Salcburgu ostavljeno mezimče austrijskog milionera hrvatskog porekla, Ditera Matešića, koji se u međuvremenu okrenuo novim hobijima - Formuli 1 i bundesligašu, Red Bul Salcburgu.

Ipak, u Istru neće vratiti pobedu, zbog jednog kiksa u 49. minutu, koji je šampion Austrije uspeo da kazni: Salcburg - Rijeka 1:1 (0:1), što je rezultat koji dodatno podgreva atmosferu pred revanš naredne srede na "Rujevici".

Rijeka, za koju je na poziciji levog krila igrao bivši fudbaler Crvene zvezde Marko Vešović, morala je da povede već u 9. minutu, ali se Mario Gavranović nije snašao u prilici u koju je ušao iznada, posle pravog "karambola" pred golom domaćih.

Brazilac Eber, koji je letos stigao u Rijeku, tukao je volej udarcem u 12. minutu i zagrejao dlanove Aleksandera Valkea, golmana koji je imao sreće u 25. minutu da udarac glavom štopera Darija Župarića završi pored gola.

Salcburg je u prvom poluvremenu izgledao kao "grupa građana", a takav nastup kaznio je Gavranić sjajnim udarcem glavom na centaršut Stefana Ristovskog sa desne strane u 30. minutu.

Tek tada su se probudili domaći, ali je Simon Sluga ukrotio udarac japanskog veziste Takumija Minamina u 35. minutu.

Povratak iz svlačionica nije doveo do povratka na prethodni odnos snaga, naprotiv. Salcburg je diktirao tempo i već u 49. minutu preko južnokorejskog napadača Hi-Čan Hvanga uspeo da izjednači na 1:1.

Svemu je prethodila greška gostiju, koji su izgubili loptu u "crvenoj zoni" i bili brzo kažnjeni.

Ovaj pogodak kao da je "isekao" Kekov tim, koji je ostatak meča proveo u defanzivi i imao mnhogo sreće u 71. minutu kada je Munas Dabur loše reagovao na idealan centaršut Rajnolda Jaba sa desne strane.

I ovaj pogodak, kao na dugme, promenio je odnos snaga na terenu.

Rijeka je u poslednjih deset minuta meča imala dve ozbiljne šanse za gol, međutim udarci Vešovića i Župarića nisu bili precizni.

Podsećamo, ukoliko eliminiše Salcburg, Rijeka će obezbediti plasman u grupnoj fazi Lige Evrope i imati 180 mintua do Lige šampiona, ali sasvim izvesno protiv još jačeg rivala od Red Bula...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar