Терим и зетови тукли газду кафане, Терим смјењен!

"Император" није више селектор Турске, јер је притисак јавности после инцидента који су снимиле сигурносне камере био превелики.

Фудбал 28.07.2017 | 18:00
Терим и зетови тукли газду кафане, Терим смјењен!
Туча у којој је учествовао заједно са својим зетовима, Ахметом Бараном и Волканом Бахџекапилијем коштала је најутицајнијег тренера у историји турског фудбала - посла селектора!

Како се бура због штете коју су Терим и супрузи његових кћерки направили власнику и запосленима у једном ресторану на медитеранској обали Турске није стишала ни десет дана касније, челници Турске фудбалске федерације и Терим одлучили су да се растану... трећи пут.

Терим је селектор "отомана" прво био од 1993. до 1996, потом од 2005. до 2009. и, коначно, од 2013. до данас, а у међувремену три пута био је тренер "свог" Галатасараја (за који је забележио 407 наступа као играч 70-их и 80-их), а кратко и Фиорентине (2000/01) и Милана (2001).

Овај инцидент можда би био заташкан да сигурносне камере нису снимиле тренутак када 63-годишњи Терим и зетови јуре власника ресторана по паркингу.

Петорица су задобила повреде том приликом, а причињена је и материјална штета.

/погледајте снимак после 5. минута/



С обзиром на бурну реакцију јавности и углавном анти-Галата настројених навијача, који "Императора" никада нису доживљавали као "свог" селектора, ТФФ обратио се јавности следећом конструкцијом у којој се не помиње инцидент као главни разлог раскида сарадње.

"На састанку су обе стране биле сагласне да је обострана корист да се крене одвојеним путевима. Захваљујемо се и желимо срећу и успех у будућем раду нашем уваженом стручњаку Териму који се доказао успесима у турском и светском фудбалу и који је много допринео развоју турског фудбала", саопштено је.

Терим је оставио репрезентацију неименованом наследнику на трећој позицији Групе И квалификација за Светско првенство у Русији. После шест одиграних кола, а на четири пре краја овог циклуса, Хрватска и Исланд имају 13, Турска и Украјина 11, а Финска и такозвано Косово 1.

Прву следећу утакмицу Турци играју 2. септембра у Украјини, три дана касније дочекују Хрватску, док у октобру играју код куће са Исландом и у гостима са Финском.

Терим је у три наврата сакупио 136 утакмица на клупи репрезентације Турске и забележио 70 победа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар