Terim i zetovi tukli gazdu kafane, Terim smjenjen!

"Imperator" nije više selektor Turske, jer je pritisak javnosti posle incidenta koji su snimile sigurnosne kamere bio preveliki.

Fudbal 28.07.2017 | 18:00
Terim i zetovi tukli gazdu kafane, Terim smjenjen!
Tuča u kojoj je učestvovao zajedno sa svojim zetovima, Ahmetom Baranom i Volkanom Bahdžekapilijem koštala je najuticajnijeg trenera u istoriji turskog fudbala - posla selektora!

Kako se bura zbog štete koju su Terim i supruzi njegovih kćerki napravili vlasniku i zaposlenima u jednom restoranu na mediteranskoj obali Turske nije stišala ni deset dana kasnije, čelnici Turske fudbalske federacije i Terim odlučili su da se rastanu... treći put.

Terim je selektor "otomana" prvo bio od 1993. do 1996, potom od 2005. do 2009. i, konačno, od 2013. do danas, a u međuvremenu tri puta bio je trener "svog" Galatasaraja (za koji je zabeležio 407 nastupa kao igrač 70-ih i 80-ih), a kratko i Fiorentine (2000/01) i Milana (2001).

Ovaj incident možda bi bio zataškan da sigurnosne kamere nisu snimile trenutak kada 63-godišnji Terim i zetovi jure vlasnika restorana po parkingu.

Petorica su zadobila povrede tom prilikom, a pričinjena je i materijalna šteta.

/pogledajte snimak posle 5. minuta/



S obzirom na burnu reakciju javnosti i uglavnom anti-Galata nastrojenih navijača, koji "Imperatora" nikada nisu doživljavali kao "svog" selektora, TFF obratio se javnosti sledećom konstrukcijom u kojoj se ne pominje incident kao glavni razlog raskida saradnje.

"Na sastanku su obe strane bile saglasne da je obostrana korist da se krene odvojenim putevima. Zahvaljujemo se i želimo sreću i uspeh u budućem radu našem uvaženom stručnjaku Terimu koji se dokazao uspesima u turskom i svetskom fudbalu i koji je mnogo doprineo razvoju turskog fudbala", saopšteno je.

Terim je ostavio reprezentaciju neimenovanom nasledniku na trećoj poziciji Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Posle šest odigranih kola, a na četiri pre kraja ovog ciklusa, Hrvatska i Island imaju 13, Turska i Ukrajina 11, a Finska i takozvano Kosovo 1.

Prvu sledeću utakmicu Turci igraju 2. septembra u Ukrajini, tri dana kasnije dočekuju Hrvatsku, dok u oktobru igraju kod kuće sa Islandom i u gostima sa Finskom.

Terim je u tri navrata sakupio 136 utakmica na klupi reprezentacije Turske i zabeležio 70 pobeda.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar