СП Русија 2018. године: Нови стадиони, хотели, плаже...

На месец дана док траје Светско првенство у фудбалу, све остало пада у други план. Међутим, припреме за сваки Светски куп су такође занимљиве. . .

Фудбал 28.07.2017 | 17:00
СП Русија 2018. године: Нови стадиони, хотели, плаже...
Организатор Светског купа наредне године је Русија и у њој се сада штошта гради за потребе Мундијала.

Један од градова у којима ће се играти је и Волгоград који су обишли представници организационог одбора првенства.

За потребе првенства се реконструише аеродром у Волгограду и сви терминали које ће кориситити навијачи и посетиоци ће бити потпуно оперативни од априла следеће године, непосредно уочи такмичења. У складу са захтевима ФИФА, капацитет ће бити 1.450 путника по сату.

Отварају се нова аутобуска станица, али се прави и потпуно нова саобраћајница која ће ићи уз обалу како би повезала све градове у тој регији. На тај начин ће, кажу из организационог одбора за званичан сајт ФИФА и плаже бити доступне свима.

Волгоград је град на Волги и зато је важно да инфраструктура омогућава људима да дођу до реке. То је сврха ове обилазнице", рекао је Витали Мутко, помоћник премијера Русије.

Осим реци, нови пут ће олакшати долазак и до Волгоград Арене који ће бити изграђен до краја године и имаће капацитет 45.000 места, а тренутно је у фази постављања подлоге. У граду на Волги и новом стадиону ће се играти и финале руског Купа, а можда ће на њему своје мечеве играти и репрезентација Русије.

Волгоград је један од 11 градова у којима ће бити играна групна фаза на Светском првенству. Унутар региона се већ припремају и базе које ће национални тимови користити. Уколико се пласирају на Светско првенство, можда управо Орлови заиграју у групној фази на трави Волгоград Арене.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар