SP Rusija 2018. godine: Novi stadioni, hoteli, plaže...

Na mesec dana dok traje Svetsko prvenstvo u fudbalu, sve ostalo pada u drugi plan. Međutim, pripreme za svaki Svetski kup su takođe zanimljive. . .

Fudbal 28.07.2017 | 17:00
SP Rusija 2018. godine: Novi stadioni, hoteli, plaže...
Organizator Svetskog kupa naredne godine je Rusija i u njoj se sada štošta gradi za potrebe Mundijala.

Jedan od gradova u kojima će se igrati je i Volgograd koji su obišli predstavnici organizacionog odbora prvenstva.

Za potrebe prvenstva se rekonstruiše aerodrom u Volgogradu i svi terminali koje će korisititi navijači i posetioci će biti potpuno operativni od aprila sledeće godine, neposredno uoči takmičenja. U skladu sa zahtevima FIFA, kapacitet će biti 1.450 putnika po satu.

Otvaraju se nova autobuska stanica, ali se pravi i potpuno nova saobraćajnica koja će ići uz obalu kako bi povezala sve gradove u toj regiji. Na taj način će, kažu iz organizacionog odbora za zvaničan sajt FIFA i plaže biti dostupne svima.

Volgograd je grad na Volgi i zato je važno da infrastruktura omogućava ljudima da dođu do reke. To je svrha ove obilaznice", rekao je Vitali Mutko, pomoćnik premijera Rusije.

Osim reci, novi put će olakšati dolazak i do Volgograd Arene koji će biti izgrađen do kraja godine i imaće kapacitet 45.000 mesta, a trenutno je u fazi postavljanja podloge. U gradu na Volgi i novom stadionu će se igrati i finale ruskog Kupa, a možda će na njemu svoje mečeve igrati i reprezentacija Rusije.

Volgograd je jedan od 11 gradova u kojima će biti igrana grupna faza na Svetskom prvenstvu. Unutar regiona se već pripremaju i baze koje će nacionalni timovi koristiti. Ukoliko se plasiraju na Svetsko prvenstvo, možda upravo Orlovi zaigraju u grupnoj fazi na travi Volgograd Arene.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar