Пике се демантовао!

Одбрамбени фудбалер Барселоне изјавио да порука коју је написао на свом Тwиттер профилу није била званична, већ мишљење које је он стекао. . .

Фудбал 28.07.2017 | 16:00
Пике се демантовао!
Све је извесније да Нејмар напушта Барселону. Барем по вестима које светски медији објављују последњих сати...

Наводно, Бразилац је већ разговарао са саиграчима из националног тима, Маркињосом и Тијагом Силвом, о свом незадовољству на Камп Ноу и потенцијалном доласку у Пари Сен Жермен (за 222 милиона евра), преноси бразилски "О Глобо".

"ЕСПН" тврди да је 25-годишњи нападач већ договорио услове уговора са француским клубом и да ће, када се одбије порез, зарађивати 30 милиона евра по сезони.

У прилог одласку Нејмара из Барселоне иде и изјава Ђерара Пикеа, који је демантовао сам себе.

Штопер каталонског клуба у недељу је на свом Тwиттер профилу поставио заједничку фотографију са Бразилцем и написао "Остаје". Испоставило се, међутим, да то није било званично саопштење, већ само његово нагађање, а многи ће рећи и покушај Барселоне да изврши притисак на Бразилца да прекине преговоре са Парижанима...

"То је лично мишљење које сам стекао кроз разговоре са њим. То је моја интуиција", изјавио је Пике на конференцији за медије уочи пријатељске утакмице са Манчестер јунајтедом у Сједињеним Америчким Државама.

"Када причамо са Нејмаром, сви ми са којима је добар пријатељ, покушавамо да му објаснимо ситуацију у којој се налази. Ја сам му рекао да га разумем, јер има понуде на столу", додао је пет година старији репрезентативац Шпаније.

Као разлог могућег одласка у ПСЖ, Пике наводи Нејмарову жељу да не буде у сенци Лионела Месија.

"Не верујем да му се иде због новца, нити због пројекта који су му тамо представили. Барселона је и даље најбоље место за остваривање спортских циљева", сматра дефанзивац Каталонаца.

"Можда му се иде зато што жели да буде прва звезда тима, а овде је у сенци Леа Месија, најбољег играча на свету... Тек му је 25 година, а ако буде отишао у ПСЖ тамо ће се од њега тражити само трофеј Лиге шампиона јер, уз дужно поштовање, француска лига није превише јака".

На крају, Пике је рекао да је и даље све могуће.

"И даље се премишља, а ми ћемо покушати да га убедимо да остане".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар