Pike se demantovao!

Odbrambeni fudbaler Barselone izjavio da poruka koju je napisao na svom Twitter profilu nije bila zvanična, već mišljenje koje je on stekao. . .

Fudbal 28.07.2017 | 16:00
Pike se demantovao!
Sve je izvesnije da Nejmar napušta Barselonu. Barem po vestima koje svetski mediji objavljuju poslednjih sati...

Navodno, Brazilac je već razgovarao sa saigračima iz nacionalnog tima, Markinjosom i Tijagom Silvom, o svom nezadovoljstvu na Kamp Nou i potencijalnom dolasku u Pari Sen Žermen (za 222 miliona evra), prenosi brazilski "O Globo".

"ESPN" tvrdi da je 25-godišnji napadač već dogovorio uslove ugovora sa francuskim klubom i da će, kada se odbije porez, zarađivati 30 miliona evra po sezoni.

U prilog odlasku Nejmara iz Barselone ide i izjava Đerara Pikea, koji je demantovao sam sebe.

Štoper katalonskog kluba u nedelju je na svom Twitter profilu postavio zajedničku fotografiju sa Brazilcem i napisao "Ostaje". Ispostavilo se, međutim, da to nije bilo zvanično saopštenje, već samo njegovo nagađanje, a mnogi će reći i pokušaj Barselone da izvrši pritisak na Brazilca da prekine pregovore sa Parižanima...

"To je lično mišljenje koje sam stekao kroz razgovore sa njim. To je moja intuicija", izjavio je Pike na konferenciji za medije uoči prijateljske utakmice sa Mančester junajtedom u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Kada pričamo sa Nejmarom, svi mi sa kojima je dobar prijatelj, pokušavamo da mu objasnimo situaciju u kojoj se nalazi. Ja sam mu rekao da ga razumem, jer ima ponude na stolu", dodao je pet godina stariji reprezentativac Španije.

Kao razlog mogućeg odlaska u PSŽ, Pike navodi Nejmarovu želju da ne bude u senci Lionela Mesija.

"Ne verujem da mu se ide zbog novca, niti zbog projekta koji su mu tamo predstavili. Barselona je i dalje najbolje mesto za ostvarivanje sportskih ciljeva", smatra defanzivac Katalonaca.

"Možda mu se ide zato što želi da bude prva zvezda tima, a ovde je u senci Lea Mesija, najboljeg igrača na svetu... Tek mu je 25 godina, a ako bude otišao u PSŽ tamo će se od njega tražiti samo trofej Lige šampiona jer, uz dužno poštovanje, francuska liga nije previše jaka".

Na kraju, Pike je rekao da je i dalje sve moguće.

"I dalje se premišlja, a mi ćemo pokušati da ga ubedimo da ostane".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar