Анализа: Да ли је Давиде Маса судио на штету Партизана?

Фудбалери Партизана поражени су од Олимпијакоса 3:1, иако на то није пресудно утицало суђење, црно-бели су незадовољни послом који је обавио Давиде Маса.

Фудбал 26.07.2017 | 21:45
Анализа: Да ли је Давиде Маса судио на штету Партизана?
Италијан и његови помоћницу су током већег дела утакмице често били на мети играча, стручног штаба и наравно навијача, а неретко их је доводио до агоније неким одлукама.

Осим честог сецкања игре, партизановци му највише замерају на критеријуму који је одржавао током утакмице, а који је углавном био на штету домаћег тима.



Наравно, посебан бес је изазвао јер се није огласио након пада Бразилца Леонарда у казненом простору Олимпијакоса пред крај утакмице, при вођство Грка 2:1.

Статистика каже да је Маса досудио 27 фаулова, 14 за играче Партизана, а поделио је четири жута картона, по два свакој екипи.

Реванш меч између Олимпијакоса и Партизана на програму је у среду на Караискакису од 20:45 часова.



Маса има 36 година, од 2012. дели правду у Серији А, а на међународној сцени је од 2014. а водио је девет пријатељских утакмица. Делио је правду на 219 утакмица у свим такмичењама.

Судио је између осталог дербије Лацио – Јувентус, Наполи – Милан, Интер – Лацио, Јувентус – Фиорентина, Милан – Лацио. Водио је по четири утакмице у квалифкацијама за ЛШ и ЛЕ, две у групној фази ЛЕ, али ниједну у групној фази ЛШ.

Судио је на У19 Европском првенству, а биће четврти судија на УЕФА Суперкупу Реал Мадрид – Манчестер Јунајтед 8. августа у Скопљу где ће правду да дели његов земљак Ђанлука Роки.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар