Analiza: Da li je Davide Masa sudio na štetu Partizana?

Fudbaleri Partizana poraženi su od Olimpijakosa 3:1, iako na to nije presudno uticalo suđenje, crno-beli su nezadovoljni poslom koji je obavio Davide Masa.

Fudbal 26.07.2017 | 21:45
Analiza: Da li je Davide Masa sudio na štetu Partizana?
Italijan i njegovi pomoćnicu su tokom većeg dela utakmice često bili na meti igrača, stručnog štaba i naravno navijača, a neretko ih je dovodio do agonije nekim odlukama.

Osim čestog seckanja igre, partizanovci mu najviše zameraju na kriterijumu koji je održavao tokom utakmice, a koji je uglavnom bio na štetu domaćeg tima.



Naravno, poseban bes je izazvao jer se nije oglasio nakon pada Brazilca Leonarda u kaznenom prostoru Olimpijakosa pred kraj utakmice, pri vođstvo Grka 2:1.

Statistika kaže da je Masa dosudio 27 faulova, 14 za igrače Partizana, a podelio je četiri žuta kartona, po dva svakoj ekipi.

Revanš meč između Olimpijakosa i Partizana na programu je u sredu na Karaiskakisu od 20:45 časova.



Masa ima 36 godina, od 2012. deli pravdu u Seriji A, a na međunarodnoj sceni je od 2014. a vodio je devet prijateljskih utakmica. Delio je pravdu na 219 utakmica u svim takmičenjama.

Sudio je između ostalog derbije Lacio – Juventus, Napoli – Milan, Inter – Lacio, Juventus – Fiorentina, Milan – Lacio. Vodio je po četiri utakmice u kvalifkacijama za LŠ i LE, dve u grupnoj fazi LE, ali nijednu u grupnoj fazi LŠ.

Sudio je na U19 Evropskom prvenstvu, a biće četvrti sudija na UEFA Superkupu Real Madrid – Mančester Junajted 8. avgusta u Skoplju gde će pravdu da deli njegov zemljak Đanluka Roki.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar