ЛШ: Партизан - Олимпијакос 1:3, реакције...

Ђукић не замера екипи, Хаси мисли да није готово! "Имали смо игру и били агресивни, држали смо лопту", наводи Партизанов тренер, али и жали због грешака које су његов тим коштале пораза и, по свему судећи, елиминације из Лиге шампиона.  Дарко Ковачевић: Солидан отпор Партизана! "И наш тим је одиграо солидно", рекао је Олимпијакосов шеф службе скаута после 1:3 у Хумској.  Вулићевић: Видели смо како игра редован учесник ЛШ! Капитен Партизана свестан разлога пораза од Олимпијакоса, али сматра да 1:3 није реалан приказ односа снага на терену.  Ђурђевић: Имамо шансе, ако овако почнемо у Пиреју! "Ја се надам да ћемо ући поново исто у утакмицу, без обзира што играмо тамо без наших навијача", рекао је Урош Ђурђевић после 1:3 у Хумској.

Фудбал 26.07.2017 | 11:45
ЛШ: Партизан - Олимпијакос 1:3, реакције...
Одиграо је Партизан добру утакмицу против Олимпијакоса, али и - изгубио. И то прилично убедљиво, имајући у виду да грчки представник реванш трећег кола квалификација за Лигу шампиона на свом стадиону дочекује после 3:1 у Београду.

Брзо су гости повели, али је и домаћин после само неколико минута стигао до изједначења. Успео је Партизан потом да успостави контролу и има лопту у свом поседу, међутим, и да направи нове две грешке за, чини се, недостижну предност ривала...

"Штета због примљених голова. Немам шта да замерим екипи, одиграли су врхунску утакмицу, али грешке се у Европи увек плаћају. Имали смо игру и били агресивни, држали смо лопту и зато не могу да замерам играчима. Олимпијакос је три пута шутно на гол из наших грешака...", тужним гласом констатовао је тренер црно-белих, Мирослав Ђукић, пред камером РТС и додао:

"Имамо реванш, биће веома тешко, али Партизан је у обавези да проба да уради нешто у Грчкој".

Тренер Олимпијакоса Бесник Хаси не мисли да је све решено након београдских 90 минута.

"Ја не мислим да је готово, чека нас тешких 90 минута да одиграмо, али позитиван је резултат. Не треба да заборавимо да нам је ово прва такмичарска утакмица од 30. априла. Имали смо план пре утакмице и успели смо оно што смо хтели и јако је позитивно што смо дали три гола", казао је албански тренер који је победу посветио легенди клуба Танасису Бебису, легенди клуба која је преминула пре неколико дана.

Он је објаснио и шта је то направило превагу између два састава.

"Разлику је можда направљено то што смо добро блокирали Партизан, да не улазе два шпица, један у дубину. Отели смо им средину терена, нису могле лопте тако лако да долазе до шпица и мислим да смо ту добили утакмицу", објаснио је он и додао да је презадовољан Беном, који је дао два гола, док није желео поименце да хвали играчи Партизана за које је рекао да имају "много добрих фудбалера".

Дарко Ковачевић водио је борбе с Партизаном од 1994. до 1996. године, као фудбалер Црвене звезде, после чега се отиснуо у свет и направио велику каријеру током које је бранио боје Шефилд венздеја, Реал Сосиједада, Јувентуса, Лација, поново Сосиједада и Олимпијакоса.

На месту где је 2009, можда и раније него што је планирао због проблема са притиском због којих му је саветовано да прекине са професионалним бављењем фудбалом, "пензионисао се" и врло брзо добио нову улогу - власник Олимпијакоса Евангелос Маринакис поставио га је је за шефа службе скаута.

С тим звањем посетио је вечерас Хумску, где је тим у чијој је селекцији активно учествовао победио првака Србије, Партизан, резултатом 1:3 и практично већ изборио пласман у плеј-оф фазу Лиге шампиона, иако...

"Добро, сигурно, сигурно да смо задовољни", рекао је Ковачевић новинарима испред стадиона ФК Партизан и додао:

"Када имамо овакав резултат, победу од 3:1 пред друго полувреме, морамо да будемо задовољни".

Бивши репрезентативац Југославије, који се у ВИП ложи стадиона испричао са потпредседником ФСС и некадашњим саиграчем из репрезентације, Савом Милошевићем, сматра да је Партизан пружио солидан отпор, а Олимпијакос одиграо исто тако.

"Мислим да смо солидно одиграли ову утакмицу, али ту је још друго полувреме да се одигра следеће недеље. Партизан је пружио солидан отпор, мада мислим да смо квалитетнија екипа и да ћемо проћи даље и играти Лигу шампиона, то је наш циљ јер знамо да је Олимпијакос велики клуб", изјавио је Ковачевић, који је потом рекао да би волео да види боље издање свог клуба у реваншу.

"Надам се бољој утакмици Олимпијакоса, јер играмо пред својим навијачима на 'Караискакису' у Атини. Волео бих да одиграмо квалитетну утакмицу и победимо".

На крају, ипак, сложио се да није све решено...

"Добро, у фудбалу се никад не зна. Морамо да будемо концентрисани, играчи су нам професионалци", изјавио је Ковачевић пре него што је продужио ка аутобусу са црвено-белима.

У Европи се и најмања грешка кажњава. Упозоравају редовно тренери наших клубова на то, а као један од бољих примера за убудуће послужиће им дуел Партизана и Олимпијакоса у трећем колу квалификација за Лигу шампиона. 

Црно-бели су пружили солидну партију, успевали дуго да држе лопту у свом поседу и стварају шансе, али не и да избегну убедљив пораз. Изгубили су 1:3 и сада им предстоји изузетно тежак задатак да у реваншу покушају да направе "чудо".

Капитен Мирослав Вулићевић, ипак, не жели још да истакне белу заставу.

"Мислим да резултат није реална слика. У јеку наших напада сасекао нас је њихов други гол. Видели смо како игра једна права европска екипа, редован учесник Лиге шампиона, али идемо у Атину да покушамо да направимо чудо. Имали смо шансе и показали да можемо да играмо, можда нам је требало мало више концентрације. Видели смо да противник и најмању непажњу уме да казни", закључио је Вулићевић пред камером РТС.

Партизан - Олимпијакос 1:3.

Делује да је овај двомеч у квалификацијама за Лигу шампиона решен већ после београдских 90 минута и да црно-бели, осим чуду, немају чему да се надају пред реванш у Пиреју.

Али, тако не мисли и центарфор црно-белих, Урош Ђурђевић.

Он је у разговору с новинарима по изласку из свлачионица подно источне трибине стадиона у Хумској рекао да је задовољан како је његов тим вечерас отворио утакмицу и да се нада да постоје шансе за пролаз даље - ако Партизан и за седам дана једнако добро отвори утакмицу.

"Ја се надам да ћемо ући поново исто у утакмицу, без обзира што играмо тамо без наших навијача, без подршке, али ако уђемо као данас у утакмицу мислим да имамо шансе", рекао је Ђурђевић.

Олимпијакос је повео из друге шансе на мечу, после већ друге грешке у одбрани црно-белих, већ у 5. минуту, али је Партизан успео брзо да изједначи и поправи атмосферу на стадиону.

Међутим, још две грешке које су уследиле у другом делу игре, довеле су до тога да изгледи шампиона Србије за пласман у плеј-оф фазу квалификација буду драстично смањене.

"Не може да нам буде добро, јер резултат није добар. Изгубили смо 3:1, а јако добро смо ушли у меч. Поготову у првом полувремену. Одлично смо одиграли, али у Европи се не праштају грешке, нарочито не индивидуалне", анализирао је Ђурђевић и закључио:

"Шутнули су три пута и дали нам три гола".

Ђурђевић је рекао да је његов тим играо добро, али да су грешке индивидуалне пресудиле.

"Мислим да смо јако добро одиграли данашњу утакмицу, имали доста шанси, нападали смо све време, али они су доста добра екипа и знали да искористе сваку грешку", изјавио је млади нападач, који се прошле недеље оженио.

На додатно питање да ли је Партизан наивно примио три гола, одговорио је кратко:

"Јесте, сигурно. Сва три гола".

Потом, репортере је занимала оцена суђења италијанског судије Давидеа Масе.

"Па, добро, јесте мало сецкао игру. Они су европске судије. И да греше, не греше намерно. Немам примедбу на суђење", рекао је Ђурђевић.

Тавамба критикује суђење: Био је пенал! Камерунски нападач постигао свој трећи гол ове сезоне, али истиче да би био срећнији да није био прецизан, а да је Партизан победио. Сматра и да је био једанаестерац за његов тим.

Партизан за седам дана на реванш у Пиреј носи пораз из Хумске резултатом 1:3 (1:1).

То је епилог данашњих београдских 90 минута трећег кола квалификација за Лигу шампиона. У мечу у коме је виђен велики број шанси и висок темпо боље се снашао искуснији ривал који је годинама уназад био учесник групне фазе најелитнијег европског такмичења.

Једини гол за црно-беле постигао је Леандре Тавамба.

"Имали смо шансу да се вратимо. Друго полувреме је било тешко, имали смо ситуацију да судија није свирао неке фаулове, и примили смо грешке након пада концентрације. Имали смо прилике, нисмо били тако лоши и морамо у реваншу да одиграмо још боље", казао је Камерунац и додао да мисли да је судија требало да покаже на једанаестерац након фаула над Леонардом.

"Пенал? Да, мислим да је био. Видећемо снимак, али било је тачно испред мене. Не знам зашто није свирао, као да је био против нас у другом полувремену".

Има ли шансе Партизан да прође упркос овом поразу?

"Можемо даље! Имали смо и данас шансе, али морамо бити концентрисанији", рекао је оптимистични Камерунац који је рекао да би он одабрао да су победили, а да он није постигао погодак.

Голман Партизана Филип Кљајић поручује да тим није испоштовао идеју Мирослава Ђукића да у друго полувреме уђу далеко стрпљивије и полако чекају своје шансе.

"Таман смо успели да изједначимо и изашли смо са планом у другом полувремену да не журимо, да стрпљиво градимо акције, али десило се да смо примили тај гол и пали смо после тога. Мало смо срљали више него што је требало, али морамо се окренути следећем мечу", рекао је Кљајић.

Здјелар: Партизан одличан, није имао среће! Српски "везиста" истиче да су црно-бели контролисали меч, а Олимпијакос искористио своје шансе.

Није Олимпијакос бриљирао у уторак на стадиону Партизана, поготово у првом полувремену, али је остварио убедљиву победу - 1:3, чиме је закорачио у последњу рунду квалификација за Лигу шампиона.

"Дали смо три гола - то је најважније. Имамо велику предност пред меч који играмо код куће, али нисмо завршили посао. Имамо још 90 минута", изјавио је у микс зони Саша Здјелар.

"Партизан је контролисао утакмицу, а ми смо искористили оно што смо имали", додао је он.

"Златни орлић" са СП на Новом Зеланду 2015. пролеће је провео на позајмици у шпанском друголигашу Мајорки, а тренер Олимпијакоса Бесник Хаши му је у првом званичном мечу ове сезоне указао шансу од 80. минута.

Тако је Здјелар заиграо против клуба у који је могао да пређе почетком септембра 2015, на позајмицу, да се томе нису одлучно успротивили навијачи Олимпијакоса.

"Партизан је за мене пријатно изненађење. Нису имали среће, али су играли одлично. Честитам им".

Двадесетдвогодишњи фудбалер везног реда, поникао у ОФК Београду, на крају је рекао да реванш у Пиреју "неће бити формалност".

"Даће све од себе да се врате. Како смо ми дали голове на њиховом стадиону, тако могу и они у гостима нешто да ураде", не отписује Саша Здјелар првака Србије.

Штопери црно-белих: Тешко, али има наде! Ћирковић, Милетић и Остојић били су разочарани после пораза од Олимпијакоса, али су обећали да ће "подићи главе" и пробати да се реванширају.

Многи навијачи Партизана од уторка касно увече већ су окренули мисли према августовским борбама за пласман у Лигу Европе, пошто је Лига шампиона много далеко после пораза од Олимпијакоса (1:3) на стадиону у Хумској улици.

Ни играчи српског првака нису деца. Јасно им је да наспрам себе имају озбиљног ривала, који располаже већим индивидуалним квалитетом и зна да казни грешку.

Међутим, спортски дух и обавеза коју намеће Партизанов дрес, не дозвољавају им да се предају.

Штоперима црно-белих у уторак је било посебно тешко, иако су примљеним головима кумовале и грешке саиграча испред њих, првенствено Евертона Луиза.

Лазар Ћирковић и Бојан Остојић били су у позицији да компензују пропусте тако што ће савладати голмана Стефаноса Капина, али нису искористили своје шансе...

"Изузетно, изузетно ми је криво што смо изгубили, мислим да нисмо заслужили. Мислим да бисмо уз 2:1 могли тамо нешто, овако... Наравно да се не предајемо, али трећи примљени гол никако нисмо себи да дозволимо, јер ће тамо бити макар дупло теже", рекао је Ћирковић новинарима у микс зони.

Црно-бели су утрли пут ка поразу "кикс голом" већ у петом минуту.

"Брзо смо се вратили после гола примљеног на почетку, имали смо потпуну доминацију у првом полувремену и јако ми је жао што ношени публиком то нисмо искористили. Мислим да би утакмица онда отишла у потпуно другом смеру. Овако, видели смо како се завршило".

Реванш се игра наредне среде у Атини.

"Морамо да дигнемо главу. Ово није крај, знамо за који грб играмо и шта нам је чинити тамо. Даћемо све од себе да одиграмо што боље, па како буде", рекао је млади штопер Партизана, замењен у 72. минуту због повреде задње ложе, за коју не верује да је озбиљна.

Финиш утакмице уместо њега је одиграо Немања Р. Милетић, овог лета доведен из белгијског Вестерлоа.

"Нисмо заслужили да примимо три гола, уз то смо имали доста шанси које нисмо искористили, али то је Европа и Европа то не прашта. Ово су велике утакмице, велики тимови, мала грешка се скупо плаћа... Даћемо све од себе у Пиреју, да пробамо да достигнемо овај резултат".

Искусни Бојан Остојић вероватно би желео да се врати у моменат када је пасивно стајао испред Бена Мохамеда, дозволио му да намести лопту на "левицу" и ефектно савлада Филипа Кљајића за 1:2.

"Три шута Олимпијакоса, три гола... Мислим да смо одлично одиграли прво полувреме, без обзира на то што су они повели, а у другом не знам шта се десило. Мислим да су нас мало изненадили контрама", изјавио је Остојић.

Члан шампионског тандема из прошле сезоне, са Немањом Миленковићем, не одустаје од борбе за пролаз.

"Верујем да има наде. Морамо да одемо тамо да се боримо исто као на нашем стадиону".

Друга утакмица играће се 2. августа у Атини.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар