LŠ: Partizan - Olimpijakos 1:3, reakcije...

Đukić ne zamera ekipi, Hasi misli da nije gotovo! "Imali smo igru i bili agresivni, držali smo loptu", navodi Partizanov trener, ali i žali zbog grešaka koje su njegov tim koštale poraza i, po svemu sudeći, eliminacije iz Lige šampiona.  Darko Kovačević: Solidan otpor Partizana! "I naš tim je odigrao solidno", rekao je Olimpijakosov šef službe skauta posle 1:3 u Humskoj.  Vulićević: Videli smo kako igra redovan učesnik LŠ! Kapiten Partizana svestan razloga poraza od Olimpijakosa, ali smatra da 1:3 nije realan prikaz odnosa snaga na terenu.  Đurđević: Imamo šanse, ako ovako počnemo u Pireju! "Ja se nadam da ćemo ući ponovo isto u utakmicu, bez obzira što igramo tamo bez naših navijača", rekao je Uroš Đurđević posle 1:3 u Humskoj.

Fudbal 26.07.2017 | 11:45
LŠ: Partizan - Olimpijakos 1:3, reakcije...
Odigrao je Partizan dobru utakmicu protiv Olimpijakosa, ali i - izgubio. I to prilično ubedljivo, imajući u vidu da grčki predstavnik revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na svom stadionu dočekuje posle 3:1 u Beogradu.

Brzo su gosti poveli, ali je i domaćin posle samo nekoliko minuta stigao do izjednačenja. Uspeo je Partizan potom da uspostavi kontrolu i ima loptu u svom posedu, međutim, i da napravi nove dve greške za, čini se, nedostižnu prednost rivala...

"Šteta zbog primljenih golova. Nemam šta da zamerim ekipi, odigrali su vrhunsku utakmicu, ali greške se u Evropi uvek plaćaju. Imali smo igru i bili agresivni, držali smo loptu i zato ne mogu da zameram igračima. Olimpijakos je tri puta šutno na gol iz naših grešaka...", tužnim glasom konstatovao je trener crno-belih, Miroslav Đukić, pred kamerom RTS i dodao:

"Imamo revanš, biće veoma teško, ali Partizan je u obavezi da proba da uradi nešto u Grčkoj".

Trener Olimpijakosa Besnik Hasi ne misli da je sve rešeno nakon beogradskih 90 minuta.

"Ja ne mislim da je gotovo, čeka nas teških 90 minuta da odigramo, ali pozitivan je rezultat. Ne treba da zaboravimo da nam je ovo prva takmičarska utakmica od 30. aprila. Imali smo plan pre utakmice i uspeli smo ono što smo hteli i jako je pozitivno što smo dali tri gola", kazao je albanski trener koji je pobedu posvetio legendi kluba Tanasisu Bebisu, legendi kluba koja je preminula pre nekoliko dana.

On je objasnio i šta je to napravilo prevagu između dva sastava.

"Razliku je možda napravljeno to što smo dobro blokirali Partizan, da ne ulaze dva špica, jedan u dubinu. Oteli smo im sredinu terena, nisu mogle lopte tako lako da dolaze do špica i mislim da smo tu dobili utakmicu", objasnio je on i dodao da je prezadovoljan Benom, koji je dao dva gola, dok nije želeo poimence da hvali igrači Partizana za koje je rekao da imaju "mnogo dobrih fudbalera".

Darko Kovačević vodio je borbe s Partizanom od 1994. do 1996. godine, kao fudbaler Crvene zvezde, posle čega se otisnuo u svet i napravio veliku karijeru tokom koje je branio boje Šefild venzdeja, Real Sosijedada, Juventusa, Lacija, ponovo Sosijedada i Olimpijakosa.

Na mestu gde je 2009, možda i ranije nego što je planirao zbog problema sa pritiskom zbog kojih mu je savetovano da prekine sa profesionalnim bavljenjem fudbalom, "penzionisao se" i vrlo brzo dobio novu ulogu - vlasnik Olimpijakosa Evangelos Marinakis postavio ga je je za šefa službe skauta.

S tim zvanjem posetio je večeras Humsku, gde je tim u čijoj je selekciji aktivno učestvovao pobedio prvaka Srbije, Partizan, rezultatom 1:3 i praktično već izborio plasman u plej-of fazu Lige šampiona, iako...

"Dobro, sigurno, sigurno da smo zadovoljni", rekao je Kovačević novinarima ispred stadiona FK Partizan i dodao:

"Kada imamo ovakav rezultat, pobedu od 3:1 pred drugo poluvreme, moramo da budemo zadovoljni".

Bivši reprezentativac Jugoslavije, koji se u VIP loži stadiona ispričao sa potpredsednikom FSS i nekadašnjim saigračem iz reprezentacije, Savom Miloševićem, smatra da je Partizan pružio solidan otpor, a Olimpijakos odigrao isto tako.

"Mislim da smo solidno odigrali ovu utakmicu, ali tu je još drugo poluvreme da se odigra sledeće nedelje. Partizan je pružio solidan otpor, mada mislim da smo kvalitetnija ekipa i da ćemo proći dalje i igrati Ligu šampiona, to je naš cilj jer znamo da je Olimpijakos veliki klub", izjavio je Kovačević, koji je potom rekao da bi voleo da vidi bolje izdanje svog kluba u revanšu.

"Nadam se boljoj utakmici Olimpijakosa, jer igramo pred svojim navijačima na 'Karaiskakisu' u Atini. Voleo bih da odigramo kvalitetnu utakmicu i pobedimo".

Na kraju, ipak, složio se da nije sve rešeno...

"Dobro, u fudbalu se nikad ne zna. Moramo da budemo koncentrisani, igrači su nam profesionalci", izjavio je Kovačević pre nego što je produžio ka autobusu sa crveno-belima.

U Evropi se i najmanja greška kažnjava. Upozoravaju redovno treneri naših klubova na to, a kao jedan od boljih primera za ubuduće poslužiće im duel Partizana i Olimpijakosa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. 

Crno-beli su pružili solidnu partiju, uspevali dugo da drže loptu u svom posedu i stvaraju šanse, ali ne i da izbegnu ubedljiv poraz. Izgubili su 1:3 i sada im predstoji izuzetno težak zadatak da u revanšu pokušaju da naprave "čudo".

Kapiten Miroslav Vulićević, ipak, ne želi još da istakne belu zastavu.

"Mislim da rezultat nije realna slika. U jeku naših napada sasekao nas je njihov drugi gol. Videli smo kako igra jedna prava evropska ekipa, redovan učesnik Lige šampiona, ali idemo u Atinu da pokušamo da napravimo čudo. Imali smo šanse i pokazali da možemo da igramo, možda nam je trebalo malo više koncentracije. Videli smo da protivnik i najmanju nepažnju ume da kazni", zaključio je Vulićević pred kamerom RTS.

Partizan - Olimpijakos 1:3.

Deluje da je ovaj dvomeč u kvalifikacijama za Ligu šampiona rešen već posle beogradskih 90 minuta i da crno-beli, osim čudu, nemaju čemu da se nadaju pred revanš u Pireju.

Ali, tako ne misli i centarfor crno-belih, Uroš Đurđević.

On je u razgovoru s novinarima po izlasku iz svlačionica podno istočne tribine stadiona u Humskoj rekao da je zadovoljan kako je njegov tim večeras otvorio utakmicu i da se nada da postoje šanse za prolaz dalje - ako Partizan i za sedam dana jednako dobro otvori utakmicu.

"Ja se nadam da ćemo ući ponovo isto u utakmicu, bez obzira što igramo tamo bez naših navijača, bez podrške, ali ako uđemo kao danas u utakmicu mislim da imamo šanse", rekao je Đurđević.

Olimpijakos je poveo iz druge šanse na meču, posle već druge greške u odbrani crno-belih, već u 5. minutu, ali je Partizan uspeo brzo da izjednači i popravi atmosferu na stadionu.

Međutim, još dve greške koje su usledile u drugom delu igre, dovele su do toga da izgledi šampiona Srbije za plasman u plej-of fazu kvalifikacija budu drastično smanjene.

"Ne može da nam bude dobro, jer rezultat nije dobar. Izgubili smo 3:1, a jako dobro smo ušli u meč. Pogotovu u prvom poluvremenu. Odlično smo odigrali, ali u Evropi se ne praštaju greške, naročito ne individualne", analizirao je Đurđević i zaključio:

"Šutnuli su tri puta i dali nam tri gola".

Đurđević je rekao da je njegov tim igrao dobro, ali da su greške individualne presudile.

"Mislim da smo jako dobro odigrali današnju utakmicu, imali dosta šansi, napadali smo sve vreme, ali oni su dosta dobra ekipa i znali da iskoriste svaku grešku", izjavio je mladi napadač, koji se prošle nedelje oženio.

Na dodatno pitanje da li je Partizan naivno primio tri gola, odgovorio je kratko:

"Jeste, sigurno. Sva tri gola".

Potom, reportere je zanimala ocena suđenja italijanskog sudije Davidea Mase.

"Pa, dobro, jeste malo seckao igru. Oni su evropske sudije. I da greše, ne greše namerno. Nemam primedbu na suđenje", rekao je Đurđević.

Tavamba kritikuje suđenje: Bio je penal! Kamerunski napadač postigao svoj treći gol ove sezone, ali ističe da bi bio srećniji da nije bio precizan, a da je Partizan pobedio. Smatra i da je bio jedanaesterac za njegov tim.

Partizan za sedam dana na revanš u Pirej nosi poraz iz Humske rezultatom 1:3 (1:1).

To je epilog današnjih beogradskih 90 minuta trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. U meču u kome je viđen veliki broj šansi i visok tempo bolje se snašao iskusniji rival koji je godinama unazad bio učesnik grupne faze najelitnijeg evropskog takmičenja.

Jedini gol za crno-bele postigao je Leandre Tavamba.

"Imali smo šansu da se vratimo. Drugo poluvreme je bilo teško, imali smo situaciju da sudija nije svirao neke faulove, i primili smo greške nakon pada koncentracije. Imali smo prilike, nismo bili tako loši i moramo u revanšu da odigramo još bolje", kazao je Kamerunac i dodao da misli da je sudija trebalo da pokaže na jedanaesterac nakon faula nad Leonardom.

"Penal? Da, mislim da je bio. Videćemo snimak, ali bilo je tačno ispred mene. Ne znam zašto nije svirao, kao da je bio protiv nas u drugom poluvremenu".

Ima li šanse Partizan da prođe uprkos ovom porazu?

"Možemo dalje! Imali smo i danas šanse, ali moramo biti koncentrisaniji", rekao je optimistični Kamerunac koji je rekao da bi on odabrao da su pobedili, a da on nije postigao pogodak.

Golman Partizana Filip Kljajić poručuje da tim nije ispoštovao ideju Miroslava Đukića da u drugo poluvreme uđu daleko strpljivije i polako čekaju svoje šanse.

"Taman smo uspeli da izjednačimo i izašli smo sa planom u drugom poluvremenu da ne žurimo, da strpljivo gradimo akcije, ali desilo se da smo primili taj gol i pali smo posle toga. Malo smo srljali više nego što je trebalo, ali moramo se okrenuti sledećem meču", rekao je Kljajić.

Zdjelar: Partizan odličan, nije imao sreće! Srpski "vezista" ističe da su crno-beli kontrolisali meč, a Olimpijakos iskoristio svoje šanse.

Nije Olimpijakos briljirao u utorak na stadionu Partizana, pogotovo u prvom poluvremenu, ali je ostvario ubedljivu pobedu - 1:3, čime je zakoračio u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Dali smo tri gola - to je najvažnije. Imamo veliku prednost pred meč koji igramo kod kuće, ali nismo završili posao. Imamo još 90 minuta", izjavio je u miks zoni Saša Zdjelar.

"Partizan je kontrolisao utakmicu, a mi smo iskoristili ono što smo imali", dodao je on.

"Zlatni orlić" sa SP na Novom Zelandu 2015. proleće je proveo na pozajmici u španskom drugoligašu Majorki, a trener Olimpijakosa Besnik Haši mu je u prvom zvaničnom meču ove sezone ukazao šansu od 80. minuta.

Tako je Zdjelar zaigrao protiv kluba u koji je mogao da pređe početkom septembra 2015, na pozajmicu, da se tome nisu odlučno usprotivili navijači Olimpijakosa.

"Partizan je za mene prijatno iznenađenje. Nisu imali sreće, ali su igrali odlično. Čestitam im".

Dvadesetdvogodišnji fudbaler veznog reda, ponikao u OFK Beogradu, na kraju je rekao da revanš u Pireju "neće biti formalnost".

"Daće sve od sebe da se vrate. Kako smo mi dali golove na njihovom stadionu, tako mogu i oni u gostima nešto da urade", ne otpisuje Saša Zdjelar prvaka Srbije.

Štoperi crno-belih: Teško, ali ima nade! Ćirković, Miletić i Ostojić bili su razočarani posle poraza od Olimpijakosa, ali su obećali da će "podići glave" i probati da se revanširaju.

Mnogi navijači Partizana od utorka kasno uveče već su okrenuli misli prema avgustovskim borbama za plasman u Ligu Evrope, pošto je Liga šampiona mnogo daleko posle poraza od Olimpijakosa (1:3) na stadionu u Humskoj ulici.

Ni igrači srpskog prvaka nisu deca. Jasno im je da naspram sebe imaju ozbiljnog rivala, koji raspolaže većim individualnim kvalitetom i zna da kazni grešku.

Međutim, sportski duh i obaveza koju nameće Partizanov dres, ne dozvoljavaju im da se predaju.

Štoperima crno-belih u utorak je bilo posebno teško, iako su primljenim golovima kumovale i greške saigrača ispred njih, prvenstveno Evertona Luiza.

Lazar Ćirković i Bojan Ostojić bili su u poziciji da kompenzuju propuste tako što će savladati golmana Stefanosa Kapina, ali nisu iskoristili svoje šanse...

"Izuzetno, izuzetno mi je krivo što smo izgubili, mislim da nismo zaslužili. Mislim da bismo uz 2:1 mogli tamo nešto, ovako... Naravno da se ne predajemo, ali treći primljeni gol nikako nismo sebi da dozvolimo, jer će tamo biti makar duplo teže", rekao je Ćirković novinarima u miks zoni.

Crno-beli su utrli put ka porazu "kiks golom" već u petom minutu.

"Brzo smo se vratili posle gola primljenog na početku, imali smo potpunu dominaciju u prvom poluvremenu i jako mi je žao što nošeni publikom to nismo iskoristili. Mislim da bi utakmica onda otišla u potpuno drugom smeru. Ovako, videli smo kako se završilo".

Revanš se igra naredne srede u Atini.

"Moramo da dignemo glavu. Ovo nije kraj, znamo za koji grb igramo i šta nam je činiti tamo. Daćemo sve od sebe da odigramo što bolje, pa kako bude", rekao je mladi štoper Partizana, zamenjen u 72. minutu zbog povrede zadnje lože, za koju ne veruje da je ozbiljna.

Finiš utakmice umesto njega je odigrao Nemanja R. Miletić, ovog leta doveden iz belgijskog Vesterloa.

"Nismo zaslužili da primimo tri gola, uz to smo imali dosta šansi koje nismo iskoristili, ali to je Evropa i Evropa to ne prašta. Ovo su velike utakmice, veliki timovi, mala greška se skupo plaća... Daćemo sve od sebe u Pireju, da probamo da dostignemo ovaj rezultat".

Iskusni Bojan Ostojić verovatno bi želeo da se vrati u momenat kada je pasivno stajao ispred Bena Mohameda, dozvolio mu da namesti loptu na "levicu" i efektno savlada Filipa Kljajića za 1:2.

"Tri šuta Olimpijakosa, tri gola... Mislim da smo odlično odigrali prvo poluvreme, bez obzira na to što su oni poveli, a u drugom ne znam šta se desilo. Mislim da su nas malo iznenadili kontrama", izjavio je Ostojić.

Član šampionskog tandema iz prošle sezone, sa Nemanjom Milenkovićem, ne odustaje od borbe za prolaz.

"Verujem da ima nade. Moramo da odemo tamo da se borimo isto kao na našem stadionu".

Druga utakmica igraće se 2. avgusta u Atini.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar