Лавров: У САД влада русофобија

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров наводи да у САД влада "тотална параноидна русофобија".

Свијет 26.07.2017 | 10:54
Лавров: У САД влада русофобија
Лавров истиче да је за "разумне људе" у Вашингтону, који заговарају рационалне односе са Москвом, наступила "тешка ситуација".

Према Лаврову, атмосфера изгледа као "масовна хистерија".

"Свјесни смо колико је тешко људима који се желе држати здравог разума у вријеме ове тоталне параноидне русофобије", наводи Лавров, а преносе руски портали.

САД су увеле нове санкције Русији, а оптужбе за наводно руско мијешање у америчке предсједничке изборе не престају, као ни тврдње да су Руси спријечили побједу Хилари Клинтон.

Лавров истиче да у тим тврдњама, које се стално понављају, још нема ниједног доказа. Он тврди да у својој каријери овако нешто још није видио, а десет година је био руски амбасадор у УН - од 1994. до 2004. године.

Руски министар спољних послова се, ипак, нада да ће се хистерична медијска кампања, управо због недостатка доказа, истрошити. 

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

остатак свијета

26.07.2017 10:30

Руси су познати по цему су вец познати. А по цему год су познати све то није интересантно западном свијету зато сто руси нису вецини свијета интересантани као носиоци културе забаве нових технолоских изума...ни руски филмови ни књиге ни музика ниста од тога није популарно инти интересантно за нас. Јер су руси до 90' тих били изоловани ко сјеверна кореја. Зато руси цутите и будите у корак с новим добом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.07.2017 11:57

Остатак свијета блеји ко Ким Дзонг Ун у Кореји...

Name

Теx

26.07.2017 12:58

Људи су под утицајем пропаганде на кабловским телевизијама.

ОДГОВОРИТЕ