Lavrov: U SAD vlada rusofobija

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov navodi da u SAD vlada "totalna paranoidna rusofobija".

Svijet 26.07.2017 | 10:54
Lavrov: U SAD vlada rusofobija
Lavrov ističe da je za "razumne ljude" u Vašingtonu, koji zagovaraju racionalne odnose sa Moskvom, nastupila "teška situacija".

Prema Lavrovu, atmosfera izgleda kao "masovna histerija".

"Svjesni smo koliko je teško ljudima koji se žele držati zdravog razuma u vrijeme ove totalne paranoidne rusofobije", navodi Lavrov, a prenose ruski portali.

SAD su uvele nove sankcije Rusiji, a optužbe za navodno rusko miješanje u američke predsjedničke izbore ne prestaju, kao ni tvrdnje da su Rusi spriječili pobjedu Hilari Klinton.

Lavrov ističe da u tim tvrdnjama, koje se stalno ponavljaju, još nema nijednog dokaza. On tvrdi da u svojoj karijeri ovako nešto još nije vidio, a deset godina je bio ruski ambasador u UN - od 1994. do 2004. godine.

Ruski ministar spoljnih poslova se, ipak, nada da će se histerična medijska kampanja, upravo zbog nedostatka dokaza, istrošiti. 

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ostatak svijeta

26.07.2017 10:30

Rusi su poznati po cemu su vec poznati. A po cemu god su poznati sve to nije interesantno zapadnom svijetu zato sto rusi nisu vecini svijeta interesantani kao nosioci kulture zabave novih tehnoloskih izuma...ni ruski filmovi ni knjige ni muzika nista od toga nije popularno inti interesantno za nas. Jer su rusi do 90' tih bili izolovani ko sjeverna koreja. Zato rusi cutite i budite u korak s novim dobom

ODGOVORITE
Name

Re

26.07.2017 11:57

Ostatak svijeta bleji ko Kim Dzong Un u Koreji...

Name

Tex

26.07.2017 12:58

Ljudi su pod uticajem propagande na kablovskim televizijama.

ODGOVORITE