Добри односи БиХ и Црне Горе

Предсједавајући Дома народа и Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Бариша Чолак и Шефик Џаферовић и њихови замјеници Огњен Тадић, Сафет Софтић и Младен Босић примили су данас министра вањских послова Црне Горе Срђана Дармановића, који борави у званичној посјети БиХ.

Босна и Херцеговина 25.07.2017 | 21:00
Добри односи БиХ и Црне Горе
Током сусрета заједнички је констатовано да односи двију држава представљају примјер пријатељских и добросусједских односа у региону, као и да непостојање отворених питања између БиХ и Црне Горе, те учестали сусрети званичника на највишем нивоу јесу прилика да се, осим политичких, унаприједе и односи на економском плану.

С тим у вези, апострофиране су различите могућности унапређења економских односа и робне размјене између БиХ и Црне Горе, нарочито у области заједничке експлоатације природних енергетских ресурса, као и у области туризма.

Наглашена је потреба да се заједнички ради на изградњи бољих путних комуникација између двију пријатељских држава, на формирању заједничких граничних прелаза и олакшавању преласка државне границе, посебно током љетне туристичке сезоне.

Поздрављено је данашње потписивање Споразума о колокацији дипломатско – конзуларних представништава БиХ и Црне Горе, те истакнуто да двије пријатељске и сусједне државе треба да имају заједничке наступе према европским финансијским и политичким институцијама и да наставе да једна другој пружају подршку у оквиру регионалних иницијатива и других важних међународних институција и форума.

Честитајући високом госту пријем његове земље у чланство НАТО-а, чланови руководства оба дома ПСБиХ нагласили су да пријем Црне Горе у НАТО представља не само велики спољнополитички успјех те земље него и огроман допринос стабилности цијелог региона западног Балкана, саопштено је из Сектора за односе с јавношћу ПСБиХ.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

а

25.07.2017 19:42

СУТОРИНЕ ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијанац

25.07.2017 22:08

НАТО-Мило је чувар границе Источне Херцеговине, Мехмед-паша Соколовић границе на Дрини. Драгутин и ннн на интензивној њези Лакташког клиничког центра "Свети Др Рудоња"

ОДГОВОРИТЕ