Dobri odnosi BiH i Crne Gore

Predsjedavajući Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bariša Čolak i Šefik Džaferović i njihovi zamjenici Ognjen Tadić, Safet Softić i Mladen Bosić primili su danas ministra vanjskih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića, koji boravi u zvaničnoj posjeti BiH.

Bosna i Hercegovina 25.07.2017 | 21:00
Dobri odnosi BiH i Crne Gore
Tokom susreta zajednički je konstatovano da odnosi dviju država predstavljaju primjer prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa u regionu, kao i da nepostojanje otvorenih pitanja između BiH i Crne Gore, te učestali susreti zvaničnika na najvišem nivou jesu prilika da se, osim političkih, unaprijede i odnosi na ekonomskom planu.

S tim u vezi, apostrofirane su različite mogućnosti unapređenja ekonomskih odnosa i robne razmjene između BiH i Crne Gore, naročito u oblasti zajedničke eksploatacije prirodnih energetskih resursa, kao i u oblasti turizma.

Naglašena je potreba da se zajednički radi na izgradnji boljih putnih komunikacija između dviju prijateljskih država, na formiranju zajedničkih graničnih prelaza i olakšavanju prelaska državne granice, posebno tokom ljetne turističke sezone.

Pozdravljeno je današnje potpisivanje Sporazuma o kolokaciji diplomatsko – konzularnih predstavništava BiH i Crne Gore, te istaknuto da dvije prijateljske i susjedne države treba da imaju zajedničke nastupe prema evropskim finansijskim i političkim institucijama i da nastave da jedna drugoj pružaju podršku u okviru regionalnih inicijativa i drugih važnih međunarodnih institucija i foruma.

Čestitajući visokom gostu prijem njegove zemlje u članstvo NATO-a, članovi rukovodstva oba doma PSBiH naglasili su da prijem Crne Gore u NATO predstavlja ne samo veliki spoljnopolitički uspjeh te zemlje nego i ogroman doprinos stabilnosti cijelog regiona zapadnog Balkana, saopšteno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

a

25.07.2017 19:42

SUTORINE ?????

ODGOVORITE
Name

Indijanac

25.07.2017 22:08

NATO-Milo je čuvar granice Istočne Hercegovine, Mehmed-paša Sokolović granice na Drini. Dragutin i nnn na intenzivnoj njezi Laktaškog kliničkog centra "Sveti Dr Rudonja"

ODGOVORITE