Финала још боле, али Симеоне не одустаје!

2019. Атлетико на крову Европе! Аргентински стручњак продужио уговор са Јорганџијама! Сјајна вест за навијаче Атлетико Мадрида! Не, није укидање забране довођења играча овог лета, али јесте нешто што ће обрадовати све присталице црвено-белих. . .

Фудбал 27.07.2017 | 22:30
Финала још боле, али Симеоне не одустаје!
Два пута му је био на дохват руке, али је увек измицао. Пехар Лиге шампиона остао је недосањан сан за Атлетико и Дијега Симеонеа, али ни пргави Аргентинац ни сам клуб нису спремни да се помире са поразом. Решили су да пробају још једном. Па је популарни Чоло прихватио да продужи уговор са Јорганџијама.

Подсетимо, он је испрва потписан до 2020, али је потом на опште изненађење скраћен до 2018. Баш на инсистирањеСимеонеа, који не воли да иде толико у будућност. Додуше, не зна се да ли је сада договор постигнут до 2019. или 2020. године.

А шта је у позадини свега изузев строго фудбалских разлога наравно? Радио Кадена Серпише да је идеја да Атлетико још једном нападне кров Европе. Ове сезоне то можда неће бити толико реалан циљ имајући у виду да Мадриђани не могу да региструју нове играче до јануара. Али у клубу постоји план да се поднесе кандидатура за домаћина финала 2019. године и да се онда, на новоизграђеном стадиону Метрополитано, коначно пригрли европска круна.

Амбициозан план, али много тога су Атлетико и Симеоне успели да направе откако су јануара 2012. почели сарадњу са Чолом на месту тренера. Већ у првој сезони освојили су Лигу Европе, били су шампиони Примере 2014, освојио Куп краља, шпански и европски Суперкуп, играли та два финала у Лиги шампиона.

Још боле, али Симеоне није тип који ће се пресавити под притиском. И зато ни Интер ни Пари Сен Жермен - још је време за Атлетико.

"Чоло" остаје још годину дана!

Тренер Атлетико Мадрида, Дијего Симеоне, по информацијама шпанског радија "Кадена Сер" (који углавном погађа), договорио се челницима клуба продужетак сарадње и за следећу сезону.

Ова вест обрадоваће сигурно навијаче "јорганџија", који су до недавно прилично стрепели да ће сјајни аргентински тренер напустити црвено-беле.

Иако има уговор до 2020. године, Симеоне је овог лета размишљао о одласку у Интер, а наводно и ПСЖ, али је одлучио да, ипак, остане још годину дана. Сада је ту одлуку и продужио.

Без обзира што је уговор потписан до 2020, шпански медији наводе да је Аргентинац решио да одлуке доноси "годину по годину", тако да ова вест додатно добија на значају и донекле опушта атмосферу на Висенте Калдерону која је постала напета одлуком УЕФА да Атлетику забрани довођење играча у актуелном прелазном року због ранијих неправилности у трансферима фудбалера млађих категорија.

Популарни "Чоло" Симеоне је улогу тренера Атлетико Мадрида, за који је раније играо, преузео јануара 2012. уместо Грегорија Манцана. У својој првој полусезони донео је "јорганџијама" трофеј Лиге Европе, а затим је додао и Примеру (2014), Куп краља (2013), Суперкуп Европе (2012) и Суперкуп Шпаније (2014), а два пута су Мадриђани под његовим вођством играли финале Лиге шампиона (2014. и 2016).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар