Finala još bole, ali Simeone ne odustaje!

2019. Atletiko na krovu Evrope! Argentinski stručnjak produžio ugovor sa Jorgandžijama! Sjajna vest za navijače Atletiko Madrida! Ne, nije ukidanje zabrane dovođenja igrača ovog leta, ali jeste nešto što će obradovati sve pristalice crveno-belih. . .

Fudbal 27.07.2017 | 22:30
Finala još bole, ali Simeone ne odustaje!
Dva puta mu je bio na dohvat ruke, ali je uvek izmicao. Pehar Lige šampiona ostao je nedosanjan san za Atletiko i Dijega Simeonea, ali ni prgavi Argentinac ni sam klub nisu spremni da se pomire sa porazom. Rešili su da probaju još jednom. Pa je popularni Čolo prihvatio da produži ugovor sa Jorgandžijama.

Podsetimo, on je isprva potpisan do 2020, ali je potom na opšte iznenađenje skraćen do 2018. Baš na insistiranjeSimeonea, koji ne voli da ide toliko u budućnost. Doduše, ne zna se da li je sada dogovor postignut do 2019. ili 2020. godine.

A šta je u pozadini svega izuzev strogo fudbalskih razloga naravno? Radio Kadena Serpiše da je ideja da Atletiko još jednom napadne krov Evrope. Ove sezone to možda neće biti toliko realan cilj imajući u vidu da Madriđani ne mogu da registruju nove igrače do januara. Ali u klubu postoji plan da se podnese kandidatura za domaćina finala 2019. godine i da se onda, na novoizgrađenom stadionu Metropolitano, konačno prigrli evropska kruna.

Ambiciozan plan, ali mnogo toga su Atletiko i Simeone uspeli da naprave otkako su januara 2012. počeli saradnju sa Čolom na mestu trenera. Već u prvoj sezoni osvojili su Ligu Evrope, bili su šampioni Primere 2014, osvojio Kup kralja, španski i evropski Superkup, igrali ta dva finala u Ligi šampiona.

Još bole, ali Simeone nije tip koji će se presaviti pod pritiskom. I zato ni Inter ni Pari Sen Žermen - još je vreme za Atletiko.

"Čolo" ostaje još godinu dana!

Trener Atletiko Madrida, Dijego Simeone, po informacijama španskog radija "Kadena Ser" (koji uglavnom pogađa), dogovorio se čelnicima kluba produžetak saradnje i za sledeću sezonu.

Ova vest obradovaće sigurno navijače "jorgandžija", koji su do nedavno prilično strepeli da će sjajni argentinski trener napustiti crveno-bele.

Iako ima ugovor do 2020. godine, Simeone je ovog leta razmišljao o odlasku u Inter, a navodno i PSŽ, ali je odlučio da, ipak, ostane još godinu dana. Sada je tu odluku i produžio.

Bez obzira što je ugovor potpisan do 2020, španski mediji navode da je Argentinac rešio da odluke donosi "godinu po godinu", tako da ova vest dodatno dobija na značaju i donekle opušta atmosferu na Visente Kalderonu koja je postala napeta odlukom UEFA da Atletiku zabrani dovođenje igrača u aktuelnom prelaznom roku zbog ranijih nepravilnosti u transferima fudbalera mlađih kategorija.

Popularni "Čolo" Simeone je ulogu trenera Atletiko Madrida, za koji je ranije igrao, preuzeo januara 2012. umesto Gregorija Mancana. U svojoj prvoj polusezoni doneo je "jorgandžijama" trofej Lige Evrope, a zatim je dodao i Primeru (2014), Kup kralja (2013), Superkup Evrope (2012) i Superkup Španije (2014), a dva puta su Madriđani pod njegovim vođstvom igrali finale Lige šampiona (2014. i 2016).

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar