ЛЕ - Аџић пуца од самопоуздања: Спарта није фаворит!

Млади фудбалер не мисли да је Звезда у подређеном положају за дуел са ривалом из Чешке и, такође, истиче да очекује већу минутажу у првом тиму него прошле сезоне.

Фудбал 25.07.2017 | 20:45
ЛЕ - Аџић пуца од самопоуздања: Спарта није фаворит!
Говорио је Владан Милојевић да му је код избора играча за тим много битнији карактер појединца него сам квалитет на терену, а Лука Аџић би то могао да искористи да се устали у првој постави  Црвене звезде.

Таленат 18-годишњег фудбалера је огроман, а најновијим изјавама показао је и да пуца од самопоуздања, што већина тренера воли да види код играча.

После уласка са клупе у финишу утакмице против Флоријане у Београду, Аџић је пропустио реванш на Малти, а затим га није било на терену у дуелима са казахстанским Иртишом.

У првом колу Суперлиге, против Радничког из Ниша, добио је, ипак, прилику од првог минута и искористио је на сјајан начин. Иако је замењен у 57. минуту, био је један од најбољих играча Звезде у победи 3:0, а уписао је и асистенцију за водећи погодак Александра Пешића.

Могуће је да га је тренер Милојевић извео да би га сачувао свежег за предстојећи дуел са Спартом из Прага у 3. колу квалификација за Лигу Европе (четвртак, 20.30), пошто Славољуб Срнић због већ три жута картона неће имати право наступа у првој утакмици са Чесима, те се очекује да Аџић заузме његово место. У супротном, замена младог крила против Радничког и нема баш много смисла...

Како било, Аџић је, без обзира на своје године, поручио да ове сезоне очекује већу минутажу него прошле.

"Прошле сезоне сам имао десет наступа, а мислим да сам могао да их имам и више. Задовољан сам, ипак, јер сам излазио из тешке повреде. Дао сам два гола, један јако битан у Милановцу. Сада је сезона почела асистенцијом и убеђен сам да ћу имати већу минутажу него прошле сезоне", изјавио је за клупски сајт Лука, који је у уторак заједно са Филипом Стојковићем и Вујадином Савићем на стадиону Рајко Митић  уручивао сезонске улазнице навијачима.

Поменути гол у Горњем Милановцу био је у последњим тренуцима утакмице за победу 2:1, а у стрелце се уписао и против ОФК Бачке у гостима, када је "маказицама" потврдио победу свог тима 3:0. Атрактивни потези нису му страни, што је демонстрирао и лепим дриблингом пред асистенцију Пешићу прошле недеље.

"То су тренуци, то је ствар инспирације која дође у једној секунди. То сам, некако, ја у таквим ситуацијама. Али, мање је важно то да ли су потези атрактивни или не. Битно је да асистенција и голова буде што више".

Осврнуо се син некадашњег капитена и спортског директора црвено-белих, Ивана Аџића, и на честе неуспехе Звездиних фудбалера последњих сезона у првим колима домаћег првенства.

"Прво коло је било доста тешко, а Звезда увек има проблема у том првом колу. Настала је та нека лоша традиција, али мислим да смо добро одиграли. У млађим категоријама нисам имао проблема са отварањем сезона, пренео сам ту своју енегију и у ову сезону, а мислим да играч Звезде никада не треба да има страх ни од једног противника, посебно у нашој лиги где смо увек ми фаворити. Што се мене лично тиче, мислим да нисам још увек довољно физички спреман. Мислим да ћу полако кроз утакмице да подижем кондицију и да ћу ускоро бити спреман за свих 90 минута", оптимиста је Аџић млађи, којег тренер Владан Милојевић ставља на лево крило, мада сам каже да може да испуни и задатке на другим позицијама.

"Одлично се сналазим са Анђелковићем на левој страни. Могу да играм и на позицијама шпица или полушпица. То сам најчешће и играо, али што сам старији све више ме стављају на леви бок".

Наредни изазов црвено-белима је Спарта из Прага, тим у који је овог лета уложено више од 10 милиона евра. Без обзира на то, Лука Аџић не мисли да је чешки представник фаворит у предстојећем двомечу и нада се да ће после дебија на европској сцени против Флоријане, поново уписати минуте на терену.

"Много је другачије сада. Када си навијач, са стране све то другачије изгледа. Гледаш играче у тунелу како излазе, каква је атмосфера пре утакмице, ослушкујеш пун стадион... Кад си на терену некако све то доживљаваш нормалније него као навијач, приземнији си и концентрисанији. Мирнији сам на терену него на трибинама. Раније када год бих се спремао да гледам Звезду у Европи, имао сам ненормалну трему, већу од играча. Што се тиче саме утакмице, не бих ништа најављивао. Имамо и старије играче који треба да причају о томе. Ја чекам своју шансу, а уколико је добијем, трудићу се да је искористим и даћу 100 одсто својих могућности. Мислим да сам негде прочитао да је Спарта фаворит, али ја не мислим тако", рекао је Аџић.

За крај, Аџића је открио зашто ове сезоне носи број 11, када у прошлој на леђима имао "45".

"У Омладинској школи сам најчешће носио 'десетку', а мој отац је у Црвеној звезди носио 'седмицу'. То су два броја која сам највише желео, али били су заузети. Пошто сам у својој последњој сезони у Омладинској школи носио број 11, одлучио сам да то наставим и у првом тиму. Та три броја су ми сада најдража, а планирам да останем веран 'једанаестици'", објаснио је.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар