LE - Adžić puca od samopouzdanja: Sparta nije favorit!

Mladi fudbaler ne misli da je Zvezda u podređenom položaju za duel sa rivalom iz Češke i, takođe, ističe da očekuje veću minutažu u prvom timu nego prošle sezone.

Fudbal 25.07.2017 | 20:45
LE - Adžić puca od samopouzdanja: Sparta nije favorit!
Govorio je Vladan Milojević da mu je kod izbora igrača za tim mnogo bitniji karakter pojedinca nego sam kvalitet na terenu, a Luka Adžić bi to mogao da iskoristi da se ustali u prvoj postavi  Crvene zvezde.

Talenat 18-godišnjeg fudbalera je ogroman, a najnovijim izjavama pokazao je i da puca od samopouzdanja, što većina trenera voli da vidi kod igrača.

Posle ulaska sa klupe u finišu utakmice protiv Florijane u Beogradu, Adžić je propustio revanš na Malti, a zatim ga nije bilo na terenu u duelima sa kazahstanskim Irtišom.

U prvom kolu Superlige, protiv Radničkog iz Niša, dobio je, ipak, priliku od prvog minuta i iskoristio je na sjajan način. Iako je zamenjen u 57. minutu, bio je jedan od najboljih igrača Zvezde u pobedi 3:0, a upisao je i asistenciju za vodeći pogodak Aleksandra Pešića.

Moguće je da ga je trener Milojević izveo da bi ga sačuvao svežeg za predstojeći duel sa Spartom iz Praga u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (četvrtak, 20.30), pošto Slavoljub Srnić zbog već tri žuta kartona neće imati pravo nastupa u prvoj utakmici sa Česima, te se očekuje da Adžić zauzme njegovo mesto. U suprotnom, zamena mladog krila protiv Radničkog i nema baš mnogo smisla...

Kako bilo, Adžić je, bez obzira na svoje godine, poručio da ove sezone očekuje veću minutažu nego prošle.

"Prošle sezone sam imao deset nastupa, a mislim da sam mogao da ih imam i više. Zadovoljan sam, ipak, jer sam izlazio iz teške povrede. Dao sam dva gola, jedan jako bitan u Milanovcu. Sada je sezona počela asistencijom i ubeđen sam da ću imati veću minutažu nego prošle sezone", izjavio je za klupski sajt Luka, koji je u utorak zajedno sa Filipom Stojkovićem i Vujadinom Savićem na stadionu Rajko Mitić  uručivao sezonske ulaznice navijačima.

Pomenuti gol u Gornjem Milanovcu bio je u poslednjim trenucima utakmice za pobedu 2:1, a u strelce se upisao i protiv OFK Bačke u gostima, kada je "makazicama" potvrdio pobedu svog tima 3:0. Atraktivni potezi nisu mu strani, što je demonstrirao i lepim driblingom pred asistenciju Pešiću prošle nedelje.

"To su trenuci, to je stvar inspiracije koja dođe u jednoj sekundi. To sam, nekako, ja u takvim situacijama. Ali, manje je važno to da li su potezi atraktivni ili ne. Bitno je da asistencija i golova bude što više".

Osvrnuo se sin nekadašnjeg kapitena i sportskog direktora crveno-belih, Ivana Adžića, i na česte neuspehe Zvezdinih fudbalera poslednjih sezona u prvim kolima domaćeg prvenstva.

"Prvo kolo je bilo dosta teško, a Zvezda uvek ima problema u tom prvom kolu. Nastala je ta neka loša tradicija, ali mislim da smo dobro odigrali. U mlađim kategorijama nisam imao problema sa otvaranjem sezona, preneo sam tu svoju enegiju i u ovu sezonu, a mislim da igrač Zvezde nikada ne treba da ima strah ni od jednog protivnika, posebno u našoj ligi gde smo uvek mi favoriti. Što se mene lično tiče, mislim da nisam još uvek dovoljno fizički spreman. Mislim da ću polako kroz utakmice da podižem kondiciju i da ću uskoro biti spreman za svih 90 minuta", optimista je Adžić mlađi, kojeg trener Vladan Milojević stavlja na levo krilo, mada sam kaže da može da ispuni i zadatke na drugim pozicijama.

"Odlično se snalazim sa Anđelkovićem na levoj strani. Mogu da igram i na pozicijama špica ili polušpica. To sam najčešće i igrao, ali što sam stariji sve više me stavljaju na levi bok".

Naredni izazov crveno-belima je Sparta iz Praga, tim u koji je ovog leta uloženo više od 10 miliona evra. Bez obzira na to, Luka Adžić ne misli da je češki predstavnik favorit u predstojećem dvomeču i nada se da će posle debija na evropskoj sceni protiv Florijane, ponovo upisati minute na terenu.

"Mnogo je drugačije sada. Kada si navijač, sa strane sve to drugačije izgleda. Gledaš igrače u tunelu kako izlaze, kakva je atmosfera pre utakmice, osluškuješ pun stadion... Kad si na terenu nekako sve to doživljavaš normalnije nego kao navijač, prizemniji si i koncentrisaniji. Mirniji sam na terenu nego na tribinama. Ranije kada god bih se spremao da gledam Zvezdu u Evropi, imao sam nenormalnu tremu, veću od igrača. Što se tiče same utakmice, ne bih ništa najavljivao. Imamo i starije igrače koji treba da pričaju o tome. Ja čekam svoju šansu, a ukoliko je dobijem, trudiću se da je iskoristim i daću 100 odsto svojih mogućnosti. Mislim da sam negde pročitao da je Sparta favorit, ali ja ne mislim tako", rekao je Adžić.

Za kraj, Adžića je otkrio zašto ove sezone nosi broj 11, kada u prošloj na leđima imao "45".

"U Omladinskoj školi sam najčešće nosio 'desetku', a moj otac je u Crvenoj zvezdi nosio 'sedmicu'. To su dva broja koja sam najviše želeo, ali bili su zauzeti. Pošto sam u svojoj poslednjoj sezoni u Omladinskoj školi nosio broj 11, odlučio sam da to nastavim i u prvom timu. Ta tri broja su mi sada najdraža, a planiram da ostanem veran 'jedanaestici'", objasnio je.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar