Незадовољан Бајерном, занимљив му Милан!

Млади португалски репрезентативац и играч Бајерн Минхена Ренато Санчес рекао је да није задовољан у свом садашњем клубу.  Ренато Санчес отворено: Идем из Бајерна! У Милану бих играо више! „Кад се вратимо у Минхен решићемо све“, јасан је португалски везиста.

Фудбал 30.07.2017 | 12:00
Незадовољан Бајерном, занимљив му Милан!
Мада се Бајерн сваке године сврстава у најужи круг фаворита за освајање Лиге шампиона, Санчес се окреће Милану као занимљивој дестинацији.

"Волео бих да причам са њима", рекао је Санчес о Милану, преноси Спорт Билд. Португалац следећег месеца пуни 20 година и могао би да се нађе на мети росонера који су овог лета већ дали више од 200 милиона евра на појачања.

"Лично, нисам задовољан својом првом годином у Минхену. Наравно, желим да играм више. Сада сам у Кини са Бајерном, али после тога ћемо у Минхену заједно сести и надамо се да ћемо наћи неко решење. Млад сам и хоћу да играм", додао је Санчес.

Он своју шансу да више минута проведе на терену тренутно види у престоници моде у којој би како каже волео да се нађе уколико се укаже прилика.

Поновна изградња великог Милана можда добије још једну циглу. Овога пута из Немачке. На десет досадашњих појачања у актуелном прелазном року могло би да се прислони још једно Ренато Санчес!

У питању је претпоследњи освајач награде „Златни дечко“, у избору угледног Тутоспорта, недовољно сналажљив откако се минулог лета из Бенфике преселио у Бајерн. Баварци гледају како да га се реше, а да не изгубе много новца од уложених 35.000.000 евра у његов трансфер.

Новост у целој причи је и да сам Португалац навија да - оде.

„Нисам срећан оним што сам показао у мојој првој сезони у Бајерну. Наравно да бих волео да играм више. Зато, волео бих да одем. И то у клубу у коме ћу имати више простора да покажем своје квалитете. Сад сам на турнеји у Азији, али чим се вратимо у Минхен верујем да ћемо наћи решење“, рекао је задњи везни, иначе стартер у победи екипе Карла Анчелотија над Челсијем (3:2), у Сингапуру, у оквиру Интернационалног купа шампиона.

Његов статус у екипи са Алијанц арене директно је угрожен доласком Корентина Толисоа из Лиона. Тешко је претпоставити да би наредне сезоне имао прижељкивану минутажу, док би међу Росонерима чешће био на терену. Неизвесно је по којој формули би се посао реализовао. Милан је већ потрошио 220.000.000 евра на појачања, тренер Винченцо Монтела открио је да се чекају још нападач, крило и везиста, с тим да овај последњи би коштао најмање.

На Сан Сиру су предложили позајмицу коју би платили одмах 8.000.000 евра, а наредног лета размишљали о откупу Санчесовог уговора. Бајерн би, пак, да га прода одмах. Заинтересован је Манчестер јунајтед, који би тако остварио прошлогодишњу жељу, јер је у последњи час извисио. Бајерн се нада да би добио чак 40.000.000 евра.

„Млад сам, желим и морам да играм више. Милан делује као интересантна опција. Ако се клубови договоре волео бих да дођем. Тренутно, пак, мислим само о томе како да играм. Чини ми се да бих више прилика добијао у Милану, него у Минхену“, предочио је Ренато Санчес.

Карло Анчелоти, тренер минхенског Бајерна, потврдио је да би млади португалски фудбалер Ренато Санчез овог лета могао напустити баварски клуб, само годину дана након што је стигао из Бенфике.

Наводно, талентованог везисту који је одушевио фудбалску јавност на Европском првенству 2016. године у Француској, када је проглашен најбољим младим играчем турнира, желе његов земљак Жозе Мурињо и Манчестер јунајтед, а у трку би могао да се укључи и Милан, који је овог лета на "Сан Сиро" већ довео бројна појачања.

Санчез је у Бајерн стигао као велика нада од које се пуно очекивало, али је прошле сезоне одиграо тек шест утакмица.

"У овом тренутку он тренира са нама. Морамо донети одлуку. Постоји могућност да оде овог лета, али исто тако и да остане с нама", рекао је тренер Бавараца, што би могао бити сигнал за управу Милана.

За разлику од Санчеза, према речима италијанског тренера, Артуро Видал за којег је интересовање показао Миланов градски ривал Интер, сигурно остаје у клубу.

"Видал је наш играч у којег имам много поверења. Знам да постоје гласине о његовом одласку, али навикли смо на то. Остаће са нама, 100 одсто сам у то сигуран", јасан је био Анчелоти чији тим је овог уторка савладао Челси у Сингапуру (3:2).

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар