Nezadovoljan Bajernom, zanimljiv mu Milan!

Mladi portugalski reprezentativac i igrač Bajern Minhena Renato Sančes rekao je da nije zadovoljan u svom sadašnjem klubu.  Renato Sančes otvoreno: Idem iz Bajerna! U Milanu bih igrao više! „Kad se vratimo u Minhen rešićemo sve“, jasan je portugalski vezista.

Fudbal 30.07.2017 | 12:00
Nezadovoljan Bajernom, zanimljiv mu Milan!
Mada se Bajern svake godine svrstava u najuži krug favorita za osvajanje Lige šampiona, Sančes se okreće Milanu kao zanimljivoj destinaciji.

"Voleo bih da pričam sa njima", rekao je Sančes o Milanu, prenosi Sport Bild. Portugalac sledećeg meseca puni 20 godina i mogao bi da se nađe na meti rosonera koji su ovog leta već dali više od 200 miliona evra na pojačanja.

"Lično, nisam zadovoljan svojom prvom godinom u Minhenu. Naravno, želim da igram više. Sada sam u Kini sa Bajernom, ali posle toga ćemo u Minhenu zajedno sesti i nadamo se da ćemo naći neko rešenje. Mlad sam i hoću da igram", dodao je Sančes.

On svoju šansu da više minuta provede na terenu trenutno vidi u prestonici mode u kojoj bi kako kaže voleo da se nađe ukoliko se ukaže prilika.

Ponovna izgradnja velikog Milana možda dobije još jednu ciglu. Ovoga puta iz Nemačke. Na deset dosadašnjih pojačanja u aktuelnom prelaznom roku moglo bi da se prisloni još jedno Renato Sančes!

U pitanju je pretposlednji osvajač nagrade „Zlatni dečko“, u izboru uglednog Tutosporta, nedovoljno snalažljiv otkako se minulog leta iz Benfike preselio u Bajern. Bavarci gledaju kako da ga se reše, a da ne izgube mnogo novca od uloženih 35.000.000 evra u njegov transfer.

Novost u celoj priči je i da sam Portugalac navija da - ode.

„Nisam srećan onim što sam pokazao u mojoj prvoj sezoni u Bajernu. Naravno da bih voleo da igram više. Zato, voleo bih da odem. I to u klubu u kome ću imati više prostora da pokažem svoje kvalitete. Sad sam na turneji u Aziji, ali čim se vratimo u Minhen verujem da ćemo naći rešenje“, rekao je zadnji vezni, inače starter u pobedi ekipe Karla Ančelotija nad Čelsijem (3:2), u Singapuru, u okviru Internacionalnog kupa šampiona.

Njegov status u ekipi sa Alijanc arene direktno je ugrožen dolaskom Korentina Tolisoa iz Liona. Teško je pretpostaviti da bi naredne sezone imao priželjkivanu minutažu, dok bi među Rosonerima češće bio na terenu. Neizvesno je po kojoj formuli bi se posao realizovao. Milan je već potrošio 220.000.000 evra na pojačanja, trener Vinčenco Montela otkrio je da se čekaju još napadač, krilo i vezista, s tim da ovaj poslednji bi koštao najmanje.

Na San Siru su predložili pozajmicu koju bi platili odmah 8.000.000 evra, a narednog leta razmišljali o otkupu Sančesovog ugovora. Bajern bi, pak, da ga proda odmah. Zainteresovan je Mančester junajted, koji bi tako ostvario prošlogodišnju želju, jer je u poslednji čas izvisio. Bajern se nada da bi dobio čak 40.000.000 evra.

„Mlad sam, želim i moram da igram više. Milan deluje kao interesantna opcija. Ako se klubovi dogovore voleo bih da dođem. Trenutno, pak, mislim samo o tome kako da igram. Čini mi se da bih više prilika dobijao u Milanu, nego u Minhenu“, predočio je Renato Sančes.

Karlo Ančeloti, trener minhenskog Bajerna, potvrdio je da bi mladi portugalski fudbaler Renato Sančez ovog leta mogao napustiti bavarski klub, samo godinu dana nakon što je stigao iz Benfike.

Navodno, talentovanog vezistu koji je oduševio fudbalsku javnost na Evropskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj, kada je proglašen najboljim mladim igračem turnira, žele njegov zemljak Žoze Murinjo i Mančester junajted, a u trku bi mogao da se uključi i Milan, koji je ovog leta na "San Siro" već doveo brojna pojačanja.

Sančez je u Bajern stigao kao velika nada od koje se puno očekivalo, ali je prošle sezone odigrao tek šest utakmica.

"U ovom trenutku on trenira sa nama. Moramo doneti odluku. Postoji mogućnost da ode ovog leta, ali isto tako i da ostane s nama", rekao je trener Bavaraca, što bi mogao biti signal za upravu Milana.

Za razliku od Sančeza, prema rečima italijanskog trenera, Arturo Vidal za kojeg je interesovanje pokazao Milanov gradski rival Inter, sigurno ostaje u klubu.

"Vidal je naš igrač u kojeg imam mnogo poverenja. Znam da postoje glasine o njegovom odlasku, ali navikli smo na to. Ostaće sa nama, 100 odsto sam u to siguran", jasan je bio Ančeloti čiji tim je ovog utorka savladao Čelsi u Singapuru (3:2).

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar