Ђуричић: Радује ме офанзивнија улога!

Фудбалер Сампдорије Филип Ђуричић налази се тренутно са италијанским клубом на припремама за нову сезону.

Фудбал 30.07.2017 | 12:15
Ђуричић: Радује ме офанзивнија улога!
Екипа је смештена на северу Италије у Темуу, где је и прошле године провела део припрема.

"Ово су нам друге узастопне припреме у Темуу и искрено, свиђа нам се овај амбијент у подножју Алпа. Радимо много боље него прошле године, атмосфера је сјајна и сада нам преостаје да ‘уживамо’ у завршном делу где играмо три утакмице у осам дана - каже Ђуричић.

Ђуричић је на припреме отишао максимално спреман јер је претходно и у Београду радио на кондицији.

"Данас, ко год да се професионално бави спортом, зна да је времена за одмор веома мало. Ја сам одређени период пре почетка припрема радио у Београду са професором Андрејом Милутиновићем и мислим да сам направио искорак што се тиче физичке спреме. Позитиван сигнал су сви тестови које смо радили прва два-три дана у Ђенови", каже Ђуричић.

Овај 25-годишњи фудбалер, који ће у новој сезони носити дрес са бројем 10, очекује да ће његова екипа наредне сезоне играти офанзивно и да ће он имати велику улогу у томе.

"Једно је сигурно, Сампдорија ће са Марком Ђанпаолом играти у специфичној формацији 4-3-1-2, ромб, нападачки, са великим акцентом на посед лопте. По досадашњем развоју ситуације, ове године ћу највероватније играти много ближе противничком голу, што ме изузетно радује. Верујем да ћу искористити своју шансу", сматра Ђуричић.

Ђуричић каже да очекује да се ће његов тим, после неколико одлазака играча, појачати до краја лета.

"Играчки кадар се доста променио. Отишли су Скринар и Шик у Интер, Муријел у Севиљу и Бруно Фернандеш у Спортинг из Лисабона, али окосница екипе је и даље ту. Без обзира на то, очекујемо да ова година буде боља него прошла. Наравно, утицај на то ће имати и играчи који тек треба да дођу", тврди Ђуричић.

Серија А доживљава ренесансу овог лета због бројних великих трансфера каквих није било претходних година. Ђуричић верује да је то почетак повратка италијанског фудбала на некадашњи ниво.

"Ово се дуго није десило у Италији. Милан, Јувентус и Интер се понашају као клубови Премијер лиге, која је тренутно број један. Ове године ће конкуренција у врху бити изузетно јака и мислим да су ово први кораци фудбалских челника у Италији, да врате ‘калчо’ тамо где је некада био. Драго ми је што ћу бити део једне овакве сезоне", закључио је Ђуричић.

Следећу припремну утакмицу Сампдорија игра у среду против екипе Кремонезеа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар