Đuričić: Raduje me ofanzivnija uloga!

Fudbaler Sampdorije Filip Đuričić nalazi se trenutno sa italijanskim klubom na pripremama za novu sezonu.

Fudbal 30.07.2017 | 12:15
Đuričić: Raduje me ofanzivnija uloga!
Ekipa je smeštena na severu Italije u Temuu, gde je i prošle godine provela deo priprema.

"Ovo su nam druge uzastopne pripreme u Temuu i iskreno, sviđa nam se ovaj ambijent u podnožju Alpa. Radimo mnogo bolje nego prošle godine, atmosfera je sjajna i sada nam preostaje da ‘uživamo’ u završnom delu gde igramo tri utakmice u osam dana - kaže Đuričić.

Đuričić je na pripreme otišao maksimalno spreman jer je prethodno i u Beogradu radio na kondiciji.

"Danas, ko god da se profesionalno bavi sportom, zna da je vremena za odmor veoma malo. Ja sam određeni period pre početka priprema radio u Beogradu sa profesorom Andrejom Milutinovićem i mislim da sam napravio iskorak što se tiče fizičke spreme. Pozitivan signal su svi testovi koje smo radili prva dva-tri dana u Đenovi", kaže Đuričić.

Ovaj 25-godišnji fudbaler, koji će u novoj sezoni nositi dres sa brojem 10, očekuje da će njegova ekipa naredne sezone igrati ofanzivno i da će on imati veliku ulogu u tome.

"Jedno je sigurno, Sampdorija će sa Markom Đanpaolom igrati u specifičnoj formaciji 4-3-1-2, romb, napadački, sa velikim akcentom na posed lopte. Po dosadašnjem razvoju situacije, ove godine ću najverovatnije igrati mnogo bliže protivničkom golu, što me izuzetno raduje. Verujem da ću iskoristiti svoju šansu", smatra Đuričić.

Đuričić kaže da očekuje da se će njegov tim, posle nekoliko odlazaka igrača, pojačati do kraja leta.

"Igrački kadar se dosta promenio. Otišli su Skrinar i Šik u Inter, Murijel u Sevilju i Bruno Fernandeš u Sporting iz Lisabona, ali okosnica ekipe je i dalje tu. Bez obzira na to, očekujemo da ova godina bude bolja nego prošla. Naravno, uticaj na to će imati i igrači koji tek treba da dođu", tvrdi Đuričić.

Serija A doživljava renesansu ovog leta zbog brojnih velikih transfera kakvih nije bilo prethodnih godina. Đuričić veruje da je to početak povratka italijanskog fudbala na nekadašnji nivo.

"Ovo se dugo nije desilo u Italiji. Milan, Juventus i Inter se ponašaju kao klubovi Premijer lige, koja je trenutno broj jedan. Ove godine će konkurencija u vrhu biti izuzetno jaka i mislim da su ovo prvi koraci fudbalskih čelnika u Italiji, da vrate ‘kalčo’ tamo gde je nekada bio. Drago mi je što ću biti deo jedne ovakve sezone", zaključio je Đuričić.

Sledeću pripremnu utakmicu Sampdorija igra u sredu protiv ekipe Kremonezea.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar