Лукаку: Далеко сам ја од Роналда!

Највеће појачање Манчестер Јунајтеда овог лета Ромелу Лукаку истакао је да је дошао на Олд Трафорд да постане део историје.

Фудбал 31.07.2017 | 20:00
Лукаку: Далеко сам ја од Роналда!
Жозе Мурињо платио је 75 милиона фунти за Белгијанца који је постигао 53 гола у Премијер лиги од 2014. године, 25 прошле сезоне.

Чим је дошао почео је да ради оно за шта је плаћен, постигао је два поготка у тест мечевима у САД, против Реал Солт Лејка и градског ривала Ситија.

Навијачи Јунајтеда се надају да би Лукаку могао да понови оно што је радио Кристијано Роналдо, који је постигао више од 100 голова на Олд Трафорду и носио "Црвене ђаволе" до три титуле у Премијер лиги и једне Лиги шампиона током шест сезона.

"Далеко сам од тог нивоа. Али имам само 24 године, нисам још увек комплетан играч. Не могу да кажем да сам на свом врхунцу. То значи да могу бити још бољи него што јесам, а то ми је и циљ, да будем бољи. Увек постоји простор за напредак. Никад нисам нећу рећи да сам довољно добар. То је притисак који стављам на себе. А када играш за Јунајтед, мораш бити најбољи сваког викенда", рекао је Лукаку.

Откако се појавио на фудбалском хоризонту у дресу Андерлехта, сви га пореде са Дидијеом Дрогбом, посебно након што га је Челси довео 2011. као наследника сјајног голгетера из Обале Слоноваче.

"Потпуно смо различити, он је више центарфор који чека лопту, а ја желим да је имам у ногама и прођем иза одбране. Можда смо физички слични, али смо потпуно различити играчи. Ја сам Ромелу Лукаку, ја стварам своју историју. Ја сам у Јунајтеду, он је био у Челсију",истакао је Белгијанац.

Јунајтед је прошле сезоне освојио Лигу Европе и вратио се у ЛШ, али није освоји Премијер лигу од 2012. године.

"Менаџер има велики план и ми га пратимо. За мене је све у победама. Желим да побеђујем. Нисам у клубу којем победа није најважнија ствар. То је део мене. Желим да помогнем саиграчима да донесемо победу на свакој утакмици. Због тога сам дошао у Јунајтед. За мене је Јунајтед једнако трофеји. Највећи клуб на свету је једнако трофеји. Док сам одрастао гледао сам како Јунајтед скоро сваке године осваја титулу. Желим да будем део те историје. То ми је усађено у главу када тренирам, не желиш да будеш део губитничког тима. То је нешто што желим да осећам. Желим да осећам тај притисак, ту глад, зато сам овде. Захвалан сам што сам део највећег клуба на свету, али испред нас је много посла. Знам да морам да радим више него до сада. Желим то да радим, јер на крају дана, желим да клуб достигне веће висине, желим да освојимо много трофеја и стварамо историју са клубом", нагласио је Лукаку.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар