Lukaku: Daleko sam ja od Ronalda!

Najveće pojačanje Mančester Junajteda ovog leta Romelu Lukaku istakao je da je došao na Old Traford da postane deo istorije.

Fudbal 31.07.2017 | 20:00
Lukaku: Daleko sam ja od Ronalda!
Žoze Murinjo platio je 75 miliona funti za Belgijanca koji je postigao 53 gola u Premijer ligi od 2014. godine, 25 prošle sezone.

Čim je došao počeo je da radi ono za šta je plaćen, postigao je dva pogotka u test mečevima u SAD, protiv Real Solt Lejka i gradskog rivala Sitija.

Navijači Junajteda se nadaju da bi Lukaku mogao da ponovi ono što je radio Kristijano Ronaldo, koji je postigao više od 100 golova na Old Trafordu i nosio "Crvene đavole" do tri titule u Premijer ligi i jedne Ligi šampiona tokom šest sezona.

"Daleko sam od tog nivoa. Ali imam samo 24 godine, nisam još uvek kompletan igrač. Ne mogu da kažem da sam na svom vrhuncu. To znači da mogu biti još bolji nego što jesam, a to mi je i cilj, da budem bolji. Uvek postoji prostor za napredak. Nikad nisam neću reći da sam dovoljno dobar. To je pritisak koji stavljam na sebe. A kada igraš za Junajted, moraš biti najbolji svakog vikenda", rekao je Lukaku.

Otkako se pojavio na fudbalskom horizontu u dresu Anderlehta, svi ga porede sa Didijeom Drogbom, posebno nakon što ga je Čelsi doveo 2011. kao naslednika sjajnog golgetera iz Obale Slonovače.

"Potpuno smo različiti, on je više centarfor koji čeka loptu, a ja želim da je imam u nogama i prođem iza odbrane. Možda smo fizički slični, ali smo potpuno različiti igrači. Ja sam Romelu Lukaku, ja stvaram svoju istoriju. Ja sam u Junajtedu, on je bio u Čelsiju",istakao je Belgijanac.

Junajted je prošle sezone osvojio Ligu Evrope i vratio se u LŠ, ali nije osvoji Premijer ligu od 2012. godine.

"Menadžer ima veliki plan i mi ga pratimo. Za mene je sve u pobedama. Želim da pobeđujem. Nisam u klubu kojem pobeda nije najvažnija stvar. To je deo mene. Želim da pomognem saigračima da donesemo pobedu na svakoj utakmici. Zbog toga sam došao u Junajted. Za mene je Junajted jednako trofeji. Najveći klub na svetu je jednako trofeji. Dok sam odrastao gledao sam kako Junajted skoro svake godine osvaja titulu. Želim da budem deo te istorije. To mi je usađeno u glavu kada treniram, ne želiš da budeš deo gubitničkog tima. To je nešto što želim da osećam. Želim da osećam taj pritisak, tu glad, zato sam ovde. Zahvalan sam što sam deo najvećeg kluba na svetu, ali ispred nas je mnogo posla. Znam da moram da radim više nego do sada. Želim to da radim, jer na kraju dana, želim da klub dostigne veće visine, želim da osvojimo mnogo trofeja i stvaramo istoriju sa klubom", naglasio je Lukaku.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar