Трамп критиковао Европску унију

Амерички председник Доналд Трамп поново је критиковао Европску унију и обећао "велики трговински споразум са Великом Британијом".

Свијет 25.07.2017 | 16:10
Трамп критиковао Европску унију
Трамп је у једном твиту истовремено најавио споразум са Британијом након Брегзита и критиковао "протекционистичу политику ЕУ".

 
- Радимо на важном трговинском споразуму са Уједињеним краљевством. Може да буде веома велик и узбудљив. ПОСЛОВИ! ЕУ води протекционистичку политику са САД. ПРЕКИНИТЕ! - објавио је Трамп на Твитеру.

Председник САД је раније говорио о новом поглављу снажније сарадње у области трговине између Британије и Америке.

Његов твит је уследио након забринутости у Великој Британији око могућег снижавања стандарда у прехрамбеној индустрији и трговини како би се осигурао споразум са Вашингтоном након Брегзита, пише "Индепендент".

То се нарочито односи на генетски модификовану храну, пилетину са хлором и говедину третирану хормонима, који су дозвољени у САД.

Међутим, државни секретар за међународну трговину Лијам Фокс је рекао да се неће снижавати стандарди и да су страхови јавнсоти претерани.

- Британски медији су опседнути пилетином са хлором, што је само детаљ на далеком крају једног дела могућих преговора о трговини. То је све што ћу рећи - рекао је Фокс.

Трамп је у понедељак рекао и да ће "посебна веза са Британијом бити боља него икад", након што су се амерички званичници састали са секретраом Фоксом да разговарају о трговинским споразумима.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Yон Xиво

25.07.2017 14:26

Ти си Будала.

ОДГОВОРИТЕ