Tramp kritikovao Evropsku uniju

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je kritikovao Evropsku uniju i obećao "veliki trgovinski sporazum sa Velikom Britanijom".

Svijet 25.07.2017 | 16:10
Tramp kritikovao Evropsku uniju
Tramp je u jednom tvitu istovremeno najavio sporazum sa Britanijom nakon Bregzita i kritikovao "protekcionističu politiku EU".

 
- Radimo na važnom trgovinskom sporazumu sa Ujedinjenim kraljevstvom. Može da bude veoma velik i uzbudljiv. POSLOVI! EU vodi protekcionističku politiku sa SAD. PREKINITE! - objavio je Tramp na Tviteru.

Predsednik SAD je ranije govorio o novom poglavlju snažnije saradnje u oblasti trgovine između Britanije i Amerike.

Njegov tvit je usledio nakon zabrinutosti u Velikoj Britaniji oko mogućeg snižavanja standarda u prehrambenoj industriji i trgovini kako bi se osigurao sporazum sa Vašingtonom nakon Bregzita, piše "Independent".

To se naročito odnosi na genetski modifikovanu hranu, piletinu sa hlorom i govedinu tretiranu hormonima, koji su dozvoljeni u SAD.

Međutim, državni sekretar za međunarodnu trgovinu Lijam Foks je rekao da se neće snižavati standardi i da su strahovi javnsoti preterani.

- Britanski mediji su opsednuti piletinom sa hlorom, što je samo detalj na dalekom kraju jednog dela mogućih pregovora o trgovini. To je sve što ću reći - rekao je Foks.

Tramp je u ponedeljak rekao i da će "posebna veza sa Britanijom biti bolja nego ikad", nakon što su se američki zvaničnici sastali sa sekretraom Foksom da razgovaraju o trgovinskim sporazumima.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Yon Xivo

25.07.2017 14:26

Ti si Budala.

ODGOVORITE