Изузетни односи БиХ и Црне Горе

Министри иностраних послова БиХ и Црне Горе Игор Црнадак и Срђан Дармановић потписали су споразум о колокацији дипломатско-конзуларних представништава.

Босна и Херцеговина 25.07.2017 | 14:05
Изузетни односи БиХ и Црне Горе
Црнадак је на прес-конференцији, након потписивања Уговора, нагласио да БиХ и Црна Гора имају изузетан однос који је у протеклих неколико година доведен на висок ниво, те навео у којим областима двије земље треба да побољшају сарадњу.

''БиХ и Црна Гора имају изузетан однос који је посљедњих година практично доведен на ниво са којег, у неком политичком смислу, уопште не знам како може да се напредује. Оно што сада треба да се ради је да на темељу тога развијамо оно што нам је блиско и оно што треба донијети највећу корист грађанима и у Црној Гори и у БиХ'', навео је Црнадак.

Нагласио је да је, из погледа Босне и Херцеговине, веома битно да институције обје земље раде на очувању безбједности у региону, јер немогуће је замислити развој уколико би се тај аспект изгубио.

''Мислим да је битно да се фокус у наредном периоду стави на економију, сарадњу у односу туризма, сарадњу у оним сегментима гдје се заиста може осјетити та директна корист и за једну и за другу државу. Разговарали смо и о актуелној ситуацији политичкој и безбједоносној у нашим земљама и региону и закључак је да заправо и Црна Гора и БиХ постају потпуно посвећене даљем демократском развоју и снажнијој сарадњи између нас'', рекао је Црнадак.

И Срђан Дармановић, министар спољних послова Црне Горе, истакао је добру сарадњу ове двије земље.

''Сама чињеница да је ово четврти састанак на високом нивоу ове године свједочи о нашој жељи да се добри односи наставе и да учинимо све што можемо да и грађани осјете ефекте наших добрих односа. Ми ћемо свакако када је овај уговор у питању видјети где можемо уштедити паре, о томе се заправо ради када су дипломатска представништва у питању, како може све да буде јефтиније а да квалитетнмо функцонише.

Обје земље су заиста посвећене стабилности и сигурности региона. Свјесни смо да без тога нема добрих односа. Историја нас је научила шта значи када регион није сигуран. Током састанка сам упознао домаћине и о првим позотивним ефектима нашег чланства у НАТО-у које смо постигли ове године'', рекао је Дармановић.

Извор: БН/Агенције

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

КоЊегош

25.07.2017 12:28

Е ако то вели радијски водитељ онда цу мирно да спавам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Коњ Егос

25.07.2017 14:18

Који си ти јадо јадни.

Name

ре

25.07.2017 21:54

Морамо бити добр са Ц.Гором инаце навлацимо НАТО на плеца

Name

Освит

25.07.2017 12:39

Пут сарадње утро Хамовиц изградњом сеоског пута који наплацује 3 еура у једном правцу .Мозда су зато Црногорци љути на Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

25.07.2017 12:50

А Суторина??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

25.07.2017 13:39

Па наравно кад им је поклонио територију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еw

25.07.2017 15:39

Срамоте се на вашим добрим односима КОЛИКО ПУТА РС НАПРАВИ ОД ТРЕБИЊА ДО ПРРДГРАДА МЕЉИНА,УЗЕ ВУК ХАМОВИЦ 12км и на њему спроводи ХАРАЦ проћи тим мандатом кошта 6 € на земаљској кугли најкраће и најскупља деоница пута.Узео ВУК ХАМОВИЦ ОД СИРОМАСНОГ НАРОДА СВОГ КОРЈЕНА ДА ХАРАЦ ПРАВИ.ОТАЦ РАДЕ генерал видите у зборницима НОБ каквих је документе и наредбе супотписива и потписивао.Гдје стаде отац настави син, али неће имати ко продужити даље лозу.Црногорци ја који ово пишем ништа вам не могу нити ми сметате,али ближи вам се крај бахацења по Херцеговини како чујем и осјећам.

Name

Роле

25.07.2017 17:01

Које двије дрзаве хахаха ÖВП ви називате дрзавама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кокаин Стејт

25.07.2017 21:06

А да се укљуцимо и ми у тај кокаин бизнис.Па да пооравимо будзет.Ово је смијесно ко се све игра дрзава.