Izuzetni odnosi BiH i Crne Gore

Ministri inostranih poslova BiH i Crne Gore Igor Crnadak i Srđan Darmanović potpisali su sporazum o kolokaciji diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Bosna i Hercegovina 25.07.2017 | 14:05
Izuzetni odnosi BiH i Crne Gore
Crnadak je na pres-konferenciji, nakon potpisivanja Ugovora, naglasio da BiH i Crna Gora imaju izuzetan odnos koji je u proteklih nekoliko godina doveden na visok nivo, te naveo u kojim oblastima dvije zemlje treba da poboljšaju saradnju.

''BiH i Crna Gora imaju izuzetan odnos koji je posljednjih godina praktično doveden na nivo sa kojeg, u nekom političkom smislu, uopšte ne znam kako može da se napreduje. Ono što sada treba da se radi je da na temelju toga razvijamo ono što nam je blisko i ono što treba donijeti najveću korist građanima i u Crnoj Gori i u BiH'', naveo je Crnadak.

Naglasio je da je, iz pogleda Bosne i Hercegovine, veoma bitno da institucije obje zemlje rade na očuvanju bezbjednosti u regionu, jer nemoguće je zamisliti razvoj ukoliko bi se taj aspekt izgubio.

''Mislim da je bitno da se fokus u narednom periodu stavi na ekonomiju, saradnju u odnosu turizma, saradnju u onim segmentima gdje se zaista može osjetiti ta direktna korist i za jednu i za drugu državu. Razgovarali smo i o aktuelnoj situaciji političkoj i bezbjedonosnoj u našim zemljama i regionu i zaključak je da zapravo i Crna Gora i BiH postaju potpuno posvećene daljem demokratskom razvoju i snažnijoj saradnji između nas'', rekao je Crnadak.

I Srđan Darmanović, ministar spoljnih poslova Crne Gore, istakao je dobru saradnju ove dvije zemlje.

''Sama činjenica da je ovo četvrti sastanak na visokom nivou ove godine svjedoči o našoj želji da se dobri odnosi nastave i da učinimo sve što možemo da i građani osjete efekte naših dobrih odnosa. Mi ćemo svakako kada je ovaj ugovor u pitanju vidjeti gde možemo uštediti pare, o tome se zapravo radi kada su diplomatska predstavništva u pitanju, kako može sve da bude jeftinije a da kvalitetnmo funkconiše.

Obje zemlje su zaista posvećene stabilnosti i sigurnosti regiona. Svjesni smo da bez toga nema dobrih odnosa. Istorija nas je naučila šta znači kada region nije siguran. Tokom sastanka sam upoznao domaćine i o prvim pozotivnim efektima našeg članstva u NATO-u koje smo postigli ove godine'', rekao je Darmanović.

Izvor: BN/Agencije

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

KoNjegoš

25.07.2017 12:28

E ako to veli radijski voditelj onda cu mirno da spavam!

ODGOVORITE
Name

Re Konj Egos

25.07.2017 14:18

Koji si ti jado jadni.

Name

re

25.07.2017 21:54

Moramo biti dobr sa C.Gorom inace navlacimo NATO na pleca

Name

Osvit

25.07.2017 12:39

Put saradnje utro Hamovic izgradnjom seoskog puta koji naplacuje 3 eura u jednom pravcu .Mozda su zato Crnogorci ljuti na Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

Лија

25.07.2017 12:50

А Суторина??????

ODGOVORITE
Name

Perica

25.07.2017 13:39

Pa naravno kad im je poklonio teritoriju!

ODGOVORITE
Name

Ew

25.07.2017 15:39

Sramote se na vašim dobrim odnosima KOLIKO PUTA RS NAPRAVI OD TREBINJA DO PRRDGRADA MELJINA,UZE VUK HAMOVIC 12km i na njemu sprovodi HARAC proći tim mandatom košta 6 € na zemaljskoj kugli najkraće i najskuplja deonica puta.Uzeo VUK HAMOVIC OD SIROMASNOG NARODA SVOG KORJENA DA HARAC PRAVI.OTAC RADE general vidite u zbornicima NOB kakvih je dokumente i naredbe supotpisiva i potpisivao.Gdje stade otac nastavi sin, ali neće imati ko produžiti dalje lozu.Crnogorci ja koji ovo pišem ništa vam ne mogu niti mi smetate,ali bliži vam se kraj bahacenja po Hercegovini kako čujem i osjećam.

Name

Role

25.07.2017 17:01

Koje dvije drzave hahaha ÖVP vi nazivate drzavama.

ODGOVORITE
Name

Kokain Stejt

25.07.2017 21:06

A da se ukljucimo i mi u taj kokain biznis.Pa da pooravimo budzet.Ovo je smijesno ko se sve igra drzava.