Коњи одвукли мушкарца у смрт

Раденко Келеман (37) подлегао је тешким повредама које је задобио када је пао са запрежних кола, сазнаје "Глас Српске".

Република Српска 25.07.2017 | 13:31
Коњи одвукли мушкарца у смрт
Несрећа се десила у суботу у засеоку Келемани села Имљани код Кнежева. Незванично сазнајемо да су несрећног младића коњи вукли по земљи, јер се закачио за руду и вагире.

''Он је запрежним колима превозио сијено. Нешто је изненада преплашило коње и они су почели неконтролисано да трче. Раденко је пао са сијена на руду и вагире. Ту се запетљао међу конопце и закачио о руду. Коњи су га у галопу вукли по тлу. Ту је стрм терен и има камења о које је он ударао'', казао је један од познаника страдалог Келемана не желећи да му помињемо име.

Према његовим ријечима, када су коњи коначно успорили несрећни Раденко је био без свијести и сав поломљен.

''Нисам видио, али сам чуо да је био сав у крви и да је имао тешке повреде главе. Поломљено му је више костију и имао је бројне раздеротине по тијелу. Убрзо је стигла и хитна и одвезла га. Био је у коми и одмах је из болнице у Кнежеву пребачен у Бањалуку, гдје је подлегао повредама'', казао је овај познаник страдалог младића.

У Полицијској управи Бањалука "Гласу Српске" су потврдили да им је овај догађај пријављен 23. јула.

''Према пријави Р. К. је возећи сијено 22. јула око 16 часова пао са запрежних кола и задобио тешке повреде. Од тих повреда је преминуо. Утврђено је да у овом случају нема елемената кривичног дјела, а о свему је обавијештено бањалучко Окружно тужилаштво'', рекли су у полицији не наводећи више детаља.

Мјештани Келемана кажу да се страдали Раденко бавио пољопривредом и био добар радник и комшија.

''Он и његова два брата живе од пољопривреде и вриједни су и поштени радници. Стално су радили с коњима и запрегом. Помагали су коме год затреба. Ово је за све нас велики шок. Туга је то велика да млад човјек тако настрада'', рекла је једна мјештанка Келемана.

Породица

Мјештани Имљана кажу да је Раденко Келеман живио у вишечланој породици и иза њега су остали два брата, пет сестара и мајка.

''Отац им је преминуо прије неколико година. Колико знам, у породичној кући остала су сада два његова брата, сестра и мајка'', казала је једна мјештанка Имљана не желећи да јој помињемо име.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар