Konji odvukli muškarca u smrt

Radenko Keleman (37) podlegao je teškim povredama koje je zadobio kada je pao sa zaprežnih kola, saznaje "Glas Srpske".

Republika Srpska 25.07.2017 | 13:31
Konji odvukli muškarca u smrt
Nesreća se desila u subotu u zaseoku Kelemani sela Imljani kod Kneževa. Nezvanično saznajemo da su nesrećnog mladića konji vukli po zemlji, jer se zakačio za rudu i vagire.

''On je zaprežnim kolima prevozio sijeno. Nešto je iznenada preplašilo konje i oni su počeli nekontrolisano da trče. Radenko je pao sa sijena na rudu i vagire. Tu se zapetljao među konopce i zakačio o rudu. Konji su ga u galopu vukli po tlu. Tu je strm teren i ima kamenja o koje je on udarao'', kazao je jedan od poznanika stradalog Kelemana ne želeći da mu pominjemo ime.

Prema njegovim riječima, kada su konji konačno usporili nesrećni Radenko je bio bez svijesti i sav polomljen.

''Nisam vidio, ali sam čuo da je bio sav u krvi i da je imao teške povrede glave. Polomljeno mu je više kostiju i imao je brojne razderotine po tijelu. Ubrzo je stigla i hitna i odvezla ga. Bio je u komi i odmah je iz bolnice u Kneževu prebačen u Banjaluku, gdje je podlegao povredama'', kazao je ovaj poznanik stradalog mladića.

U Policijskoj upravi Banjaluka "Glasu Srpske" su potvrdili da im je ovaj događaj prijavljen 23. jula.

''Prema prijavi R. K. je vozeći sijeno 22. jula oko 16 časova pao sa zaprežnih kola i zadobio teške povrede. Od tih povreda je preminuo. Utvrđeno je da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela, a o svemu je obaviješteno banjalučko Okružno tužilaštvo'', rekli su u policiji ne navodeći više detalja.

Mještani Kelemana kažu da se stradali Radenko bavio poljoprivredom i bio dobar radnik i komšija.

''On i njegova dva brata žive od poljoprivrede i vrijedni su i pošteni radnici. Stalno su radili s konjima i zapregom. Pomagali su kome god zatreba. Ovo je za sve nas veliki šok. Tuga je to velika da mlad čovjek tako nastrada'', rekla je jedna mještanka Kelemana.

Porodica

Mještani Imljana kažu da je Radenko Keleman živio u višečlanoj porodici i iza njega su ostali dva brata, pet sestara i majka.

''Otac im je preminuo prije nekoliko godina. Koliko znam, u porodičnoj kući ostala su sada dva njegova brata, sestra i majka'', kazala je jedna mještanka Imljana ne želeći da joj pominjemo ime.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 0

Ostavite komentar