Партизан доводи крилног центра са Косова?!

Амерички кошаркаш Џејсми Скин први је странац који је стигао у КК Партизан овог лета, преноси Спортандо.  Партизан нашао крилног центра! Ради се о Американцу Џејмију Скину.

Кошарка 27.07.2017 | 20:30
Партизан доводи крилног центра са Косова?!
Скин има 29 године, висок је 205 центиметара и игра на позицији крилног центра. У Хумску 1 стиже са Косова где је за КК Пеја из Пећи просечно бележио 12 поена у Балканској лиги.

Током каријере је наступао у Белгији (Монс), Италији (Монтегранаро), Израелу (Макаби Ашдод, Ирони Ашкелон) и Француској (АСВЕЛ).

Студирао је на Вејк Форесту и Вирџинија Комонвелту, али није драфтован у својој класи 2011. Јесенас је кратко играо у Развојној лиги, да би у децембру потписао за Пећ за коју је играо до пролећа. 

Партизан је до сада довео само центра Обрада Томића из босанскохерцеговачког Какња.Аустралијанац Том Вилсон је најавио долазак пре месец дана, а спекулише се још о Ти Џеју Вилијамсу, Николи Радичевићу, Стефану Јанковићу, Николи Јовановићу и Марку Чакаревићу. 

Из прошлосезонске поставе нови тренер Мирослав Мута Николић може да рачуна само на Вању Маринковића, Михајла Андрића, Слободана Јовановића и Николу Танасковића.



Скин је до пре неколико дана учествовао на два милиона долара вредном турниру "Тхе Баскетбалл Тоурнамент", играо је за екипу Рам Натион за 140.000 долара. Његова екипа је поражена у четвртфиналу од двоструког шампиона Оверсеас 86:79, а Скин је постигао свега четири поена (1/4 из игре), уз три скока и две изгубљене лопте за 11 минута на паркету. У шеснаестини финала је предводио свој тим са 13 поена (5/10) и четири скока, утакмицу пре тога је убацио 14 поена (5/7) уз такође четири ухваћене лопте, а најимпресивнији је био у првој рунди са 25 поена (10/12) и опет четири скока.



Партизан се, дакле, налази на добром путу да ангажује другог новог играча овог лета, за састав који ће Мирослав Николић од октобра предводити у АБА лиги и Еврокупу.

После репрезентативца Босне и Херцеговине Обрада Томића, унутрашњу линију требало би да појача и један Американац, а у питању је Џејми Скин (29 година, 205 цм).

У НЦАА лиги је провео две године на Вејк Форесту и две на универзитету Вирџинија Комонвелт, а од 2011. је углавном играо за мање европске клубове у Израелу, Италији, Белгији...

Прошлу сезону провео је у КК Пеја из Пећи, у насилно отцепљеној јужној српској покрајини.

Према свему судећи, Партизан заиста прави екстремно јефтин тим, а то се могло наслутити како по изјавама Муте Николића, тако и по томе што клуб већ други месец нема председника, а генерално нема ни вести о било каквим помацима у логистици и финансирању.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар