Partizan dovodi krilnog centra sa Kosova?!

Američki košarkaš Džejsmi Skin prvi je stranac koji je stigao u KK Partizan ovog leta, prenosi Sportando.  Partizan našao krilnog centra! Radi se o Amerikancu Džejmiju Skinu.

Košarka 27.07.2017 | 20:30
Partizan dovodi krilnog centra sa Kosova?!
Skin ima 29 godine, visok je 205 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. U Humsku 1 stiže sa Kosova gde je za KK Peja iz Peći prosečno beležio 12 poena u Balkanskoj ligi.

Tokom karijere je nastupao u Belgiji (Mons), Italiji (Montegranaro), Izraelu (Makabi Ašdod, Ironi Aškelon) i Francuskoj (ASVEL).

Studirao je na Vejk Forestu i Virdžinija Komonveltu, ali nije draftovan u svojoj klasi 2011. Jesenas je kratko igrao u Razvojnoj ligi, da bi u decembru potpisao za Peć za koju je igrao do proleća. 

Partizan je do sada doveo samo centra Obrada Tomića iz bosanskohercegovačkog Kaknja.Australijanac Tom Vilson je najavio dolazak pre mesec dana, a spekuliše se još o Ti Džeju Vilijamsu, Nikoli Radičeviću, Stefanu Jankoviću, Nikoli Jovanoviću i Marku Čakareviću. 

Iz prošlosezonske postave novi trener Miroslav Muta Nikolić može da računa samo na Vanju Marinkovića, Mihajla Andrića, Slobodana Jovanovića i Nikolu Tanaskovića.



Skin je do pre nekoliko dana učestvovao na dva miliona dolara vrednom turniru "The Basketball Tournament", igrao je za ekipu Ram Nation za 140.000 dolara. Njegova ekipa je poražena u četvrtfinalu od dvostrukog šampiona Overseas 86:79, a Skin je postigao svega četiri poena (1/4 iz igre), uz tri skoka i dve izgubljene lopte za 11 minuta na parketu. U šesnaestini finala je predvodio svoj tim sa 13 poena (5/10) i četiri skoka, utakmicu pre toga je ubacio 14 poena (5/7) uz takođe četiri uhvaćene lopte, a najimpresivniji je bio u prvoj rundi sa 25 poena (10/12) i opet četiri skoka.



Partizan se, dakle, nalazi na dobrom putu da angažuje drugog novog igrača ovog leta, za sastav koji će Miroslav Nikolić od oktobra predvoditi u ABA ligi i Evrokupu.

Posle reprezentativca Bosne i Hercegovine Obrada Tomića, unutrašnju liniju trebalo bi da pojača i jedan Amerikanac, a u pitanju je Džejmi Skin (29 godina, 205 cm).

U NCAA ligi je proveo dve godine na Vejk Forestu i dve na univerzitetu Virdžinija Komonvelt, a od 2011. je uglavnom igrao za manje evropske klubove u Izraelu, Italiji, Belgiji...

Prošlu sezonu proveo je u KK Peja iz Peći, u nasilno otcepljenoj južnoj srpskoj pokrajini.

Prema svemu sudeći, Partizan zaista pravi ekstremno jeftin tim, a to se moglo naslutiti kako po izjavama Mute Nikolića, tako i po tome što klub već drugi mesec nema predsednika, a generalno nema ni vesti o bilo kakvim pomacima u logistici i finansiranju.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar