Спрема се нови ракетни тест?

Све је више спекулација да се Сјеверна Кореја припрема за још једно лансирање ракете што би, како се претпоставља, могло да се догоди на национални празник у четвртак.

Свијет 25.07.2017 | 11:40
Спрема се нови ракетни тест?
Амерички и јужнокорејски медији јављају позивајући се на војне и обавјештајне званичнике који кажу да су примјећена транспортна возила која носе опрему за лансирање.

Нови тест интерконтиненталне балистичке ракете, како упозоравају, могао би да се догоди управо на 64. годишњицу краја Корејског рата 27. јула када је државни празник у Сјеверној Кореји који се слави као дан победе, преноси АФП.

"Кретања транспортера за лансирање ракета континуирано се примјећује у сјеверном дијелу земље", рекао је један јужнокорејски владин извор, пише агенција Јонхап.

Јужнокорејска агенција наводи позивајући се на извор из војске Сјеверне Кореје да се Пјонгјанг припрема да тестира нов тип интерконтиненталне балистичке ракете или ракете средњег домета.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драгутин

25.07.2017 10:09

Ако се не деси да случајно промаши па погоди посред КАЛИФОРНИЈЕ...то би био РАЈ за нас Србе и остале поробљене народе широм планете...Сваки РОБ се радује слободи,па тако и ми Срби,не видим ту ништа лоше???Колко би опала вредност долара?Ајде МАСОНИ и вама да дође једном крај?Свака империја има свој почетак и крај?А изгледа и ваш масонски КРАЈ да је веома,веома близу...Масони доста је било,ви сте све показали што сте знали и умели,ваше време је прошло?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар

25.07.2017 15:51

Ста је са овим цовјеком, само би несто пускарао тестиро "ефекат никакав.стварно цудак.

Name

Зворник

25.07.2017 16:46

Дјеси Драгутине каква је ситуација код тебе попије ли се стагод имали стагод на б.......