Sprema se novi raketni test?

Sve je više spekulacija da se Sjeverna Koreja priprema za još jedno lansiranje rakete što bi, kako se pretpostavlja, moglo da se dogodi na nacionalni praznik u četvrtak.

Svijet 25.07.2017 | 11:40
Sprema se novi raketni test?
Američki i južnokorejski mediji javljaju pozivajući se na vojne i obavještajne zvaničnike koji kažu da su primjećena transportna vozila koja nose opremu za lansiranje.

Novi test interkontinentalne balističke rakete, kako upozoravaju, mogao bi da se dogodi upravo na 64. godišnjicu kraja Korejskog rata 27. jula kada je državni praznik u Sjevernoj Koreji koji se slavi kao dan pobede, prenosi AFP.

"Kretanja transportera za lansiranje raketa kontinuirano se primjećuje u sjevernom dijelu zemlje", rekao je jedan južnokorejski vladin izvor, piše agencija Jonhap.

Južnokorejska agencija navodi pozivajući se na izvor iz vojske Sjeverne Koreje da se Pjongjang priprema da testira nov tip interkontinentalne balističke rakete ili rakete srednjeg dometa.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dragutin

25.07.2017 10:09

Ako se ne desi da slučajno promaši pa pogodi posred KALIFORNIJE...to bi bio RAJ za nas Srbe i ostale porobljene narode širom planete...Svaki ROB se raduje slobodi,pa tako i mi Srbi,ne vidim tu ništa loše???Kolko bi opala vrednost dolara?Ajde MASONI i vama da dođe jednom kraj?Svaka imperija ima svoj početak i kraj?A izgleda i vaš masonski KRAJ da je veoma,veoma blizu...Masoni dosta je bilo,vi ste sve pokazali što ste znali i umeli,vaše vreme je prošlo?!

ODGOVORITE
Name

Car

25.07.2017 15:51

Sta je sa ovim covjekom, samo bi nesto puskarao testiro "efekat nikakav.stvarno cudak.

Name

Zvornik

25.07.2017 16:46

Djesi Dragutine kakva je situacija kod tebe popije li se stagod imali stagod na b.......